Ove nedjelje preporučujemo

20.02.2022.

07:28

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1) 

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 tražimo odgovor na pitanje koliko će najnovije Vladine mjere pomoći domaćim proizvođačima hrane. Svoje mišljenje o tome moći ćete izraziti i vi, poštovani slušatelji. Doznat ćete i je li jučer donesena odluka o likvidaciji ili nastavku rada udruge Život te kako se od danas možete uključiti u izbore u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori. Govorit ćemo i o prijedlogu dvaju važnih pravilnika za vinogradare i vinare te studiji nizozemskog sveučilišta u Wageningenu o utjecaju Zelenog plana na budućnost europske poljoprivrede.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Na sedmu nedjelju kroz godinu od 10 sati prenosimo misno slavlje iz župne crkve sv. Nikole u Gušću. Župa se nalazi u Sisačkoj biskupiji, odnosno Dubičko-kostajničkom dekanatu. Misu će predvoditi upravitelj župe vlč. Ivan Ćorić.

Svjetski je dan socijalne pravde. Obilježavanje tog dana proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda godine 2007. s ciljem iskorjenjivanja siromaštva i socijalne isključenosti te povećanja zaposlenosti i dostojanstva rada, osiguravanja jednakih pristupa blagostanju i pravdi za sve ljude. O socijalnoj pravdi s polazišta socijalnog nauka Crkve u emisiji Mali radio vjeronauk od 11:05 govori nam dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, stručnjak na području moralne teologije prof. Vladimir Dugalić.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 prisjećamo se različitih pjesama istog imena koje su kroz povijest bilježenja američke top liste singlova osvajale vrh te iste ljestvice. Nije dakle riječ o obradama , već o potpuno različitim pjesmama u izvedbama različitih izvođača koje imaju isti naziv, a zajedničko im je dakle , osim samog naziva i to da su postale bro jedan hitovi na Billboardu.

Glazba s potpisom od 14:05 donosi nove jazz evergrine, a glavna je zvijezda Frank Sinatra, popularni glumac i pjevač koji je svoju karijeru započeo još u swing eri uz big bandove čuvenih lidera: Harryja Jamesa i Tommyja Dorseya.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo MALI STRAH MILICE SINKAUZ i IVANE ĐULA. Mali strah strah je od usamljenosti i njegov je zadatak plašiti djecu , ali on se boji plašiti . Mali strah se želi sprijateljiti s djecom. Kako će riješiti svoje strahove saznajte u ovoj duhovitoj, raspjevanoj radioigri za djecu.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo dio Međimurske rapsodije, skladbe Emila Cossetta u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora Lira i Tamburaškog orkestra HRTV pod ravnanjem maestra Cossetta, snimljene 2001. godine.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Sunčev sjaj Sanje Lovrenčić.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinuHulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U prigodi 230. obljetnice rođenja Gioachina Rossinija u Klasičnu večer zagrebačkih šišmiša od 20 sati uvrstili smo izvedbu Male svečane mise, koju je maestro Claudio Scimone 1984. ostvario sa sopranisticom Katiom Ricciarelli, mezzosopranisticom Margaritom Zimmermann, tenorom Joséom Carrerasom i bas-baritonom Samuelom Rameyjem. U drugome pak dijelu emisije u cijelosti donosimo opsežnu Misu za Rossinija, koju su u spomen na velikog opernog majstora napisali Giuseppe Verdi i dvanaestorica njegovih skladateljskih kolega.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!