Ove subote preporučujemo

19.02.2022.

08:12

Autor: HRT

default error photo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1) 

U magazinu Inventura od 9:05 u kojemu urednici i voditelji Ivana Šubarić i Ivica Ružičić pod povećalo stavljaju najvažnije događaje, koji su obilježili tjedan na izmaku poslušajte:

S pet milijardi kuna teškim paketom mjera, Vlada u napadu na skupe energente – plin će poskupjeti 20%, struja 10%, stiže pomoć umirovljenicima i niži PDV na hranu.

Afera Vjetroelektrane ponovno visi nad glavom ministru Tomislavu Ćoriću, čiji opoziv traži oporba, a premijer im uzvraća da ministra neće smijeniti.

Lagodan život dužnosnika – od stanarina i troškova putovanja, do naknada za odvojeni život; hoće li zastupnici, pod pritiskom javnosti, smanjiti svoje povlastice?

Stiže li prekasno Vladin paket mjera a za suzbijanje posljedica inflacije? Kome će najviše pomoći? Hoće li Porezna uprava uzeti stanove i kuće građanima koji rade u inozemstvu? Kako spriječiti da banke prodaju agencijama dugove svojih klijenata? Treba li uvesti porez na nekretnine? Odgovore na ta pitanja možete poslušati u Intervjuu tjedna od 10:05, a gost je ministar financija Zdravko Marić.

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koju emitiramo iz Zadra vodimo vas u novi Interpretacijski centar u Tkonu koji promovira pomorsku baštinu i ostale otočne tradicije. Poslušajte i priču o podrijetlu naziva Tkon odnosno Kun. O dogradnji ribarske luke Vela Lamjana u Kalima: zašto se nova operativna obala ne koristi, koji su još sadržaji nužni za zaštitu i uređenje luke?

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

U sobi s pogledom od 11:05 gostuje književnik Borivoj Radaković.

U sobi s pOgledOm

U sobi s pOgledOm

Foto: HRT / HRT

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 uz crtice iz povijesti Međunarodnog radijskog natjecanja "Concertino Praga", predstavljamo dobitnika 1. nagrade u solističkoj kategoriji 2021., pijanista Ryana Martina Bradshawa. Uz Simfonijski orkestar Praškog radija, pod vodstvom Vahana Mardirossiana, u njegovoj ćemo izvedbi čuti Prvi koncert za klavir i orkestar u b-molu, op. 23 Petra Iljiča Čajkovskog.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 govorimo o Rusinskoj manjinskoj zajednici u Splitu i kako riječki Slovaci sudjeluju u karnevalu.

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 govorimo o radionici izrade etno nakita "Otkaj svoje srce" koja se u organizaciji Posudionice i radionice narodnih nošnji održala 11. veljače u Kulturnom centru Travno. Sugovornica nam je viša stručna suradnica za rekonstrukciju i restauraciju narodnih nošnji, Dora Palajsa.

Etnoton

Etnoton

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Izgubljeni ton "mi",  Ratka Bjelčića.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 20 sati možete pratiti izravni prijenos izbora hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije iz Opatije.  Četrnaest najboljih pjesama i njihovih izvođača borit će se za prestižnu statuu Dore, koja će im donijeti put u Torino u kojem će na Eurosongu 2022. braniti boje Hrvatske. Kroz natjecanje i spektakularni show program vodit će nas sjajne mlade voditeljice Elizabeta Brodić, Franka Batelić Ćorluka i Duško Ćurlić.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu od 19:30 u Opera na Trećem donosimo prvu operu afroameričkog skladatelja na pozornici newyorške Metropolitan opere, Fire Shut Up in My Bones Terrencea Blancharda. Brojnom solističkom podjelom, u kojoj su i zvijezde Metropolitan opere, sopranistice Angel Blue i Latonia Moore, te Zborom i Orkestrom Metropolitan opere, dirigira glazbeni ravnatelj Meta, Yannick Nézet-Séguin.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!