Ove subote preporučujemo

26.02.2022.

07:50

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Poseban program posvećen agresiji Rusije na Ukrajinu možete slušati od 9:05 te od 10:30. Situacija u Ukrajini se mijenja iz sata u sat. Pozivi na obustavu ruskih vojnih aktivnosti ne slabe. Kada bi se mogli očekivati novi pregovori? Što su ključne poruke iz govora ruskog predsjednika Putina i američkog predsjednika Bidena? Kakva je pozicija Europske unije? Kolika je odgovornost novinara u izvještavanju iz kriznih područja? Odgovore na ta pitanja možete poslušati u Intervjuu tjedna od 10:05, a gošća je novinarka i vanjskopolitička analitičarka Mirjana Rakić. 

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 uz crtice iz povijesti Međunarodnog radijskog natjecanja "Concertino Praga", predstavljamo dobitnika 1. nagrade u solističkoj kategoriji 2021., pijanista Ryana Martina Bradshawa. Uz Simfonijski orkestar Praškog radija, pod vodstvom Vahana Mardirossiana, u njegovoj ćemo izvedbi čuti Prvi koncert za klavir i orkestar u b-molu, op. 23 Petra Iljiča Čajkovskog.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 poslušajte: Deseci pripadnika ukrajinske nacionalne manjine u Hrvatskoj u četvrtak su poslijepodne prosvjedovali su ispred zgrade ruskog veleposlanstva u Zagrebu kako bi iskazali svoje ogorčenje zbog ruske invazije na njihovu matičnu zemlju - među prosvjednicima bila je i istaknuta članica ukrajinske zajednice, Marusja Jurista koju ćemo čuti u emisiji.

Posjetili smo i članice ukrajinske udruge Cvit koja okuplja državljane Ukrajine koji žive u Dalmaciji. Iskustvo života u Hrvatskoj, ali i misli vezane za situaciju u Ukrajini.

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo djelo Antuna Gustava Matoša Umorne priče. Triptih kratkih priča iz zbirke „Umorne priče“ prati sudbine tri mlada čovjeka čiji se životi raspadaju jer su pokušali živjeti u ime ideala: mladi novinar htio je beskompromisno kritizirati društvo, mladi slikar htio je dotaknuti ljubavni i umjetnički ideal u jednom, a siromašni student suosjećajno spasiti osobu u nevolji.

Radio scena podcast

Radio scena podcast

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 najavit ćemo programe ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO. Sugovornik nam je Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla LADO.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Siromah i čudesni novčanik - Ive Gruić.

Galerija
Etnoton, Foto: HRT/HRT
Priča za velike i male, Foto: HRT/HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 10 sati možete slušati emisiji Svakom loncu poklopac koja za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Jedna od najzloglasnijih povijesnih figura, rimski car Neron, u operi Arriga Boita postaje živopisnim likom - njegov snažan osjećaj krivnje, nakon ubojstva vlastite majke, dominira operom postavljenom u spektakularno okruženje carskoga Rima.

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 20 sati u Operi na Trećem slušat ćete izvedbu snimljenu ljetos na opernom festivalu u Bregenzu. Solisti i uloge: Rafael Rojas/Neron, Lucio Gallo/Simon Mago, Brett Polegato/Fanuel, Svetlana Aksenova/Asteria, Alessandra Volpe/Rubria; Praški filharmonijski zbor, Bečki simfonijski orkestar. Dirigent je Dirk Kaftan.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!