Ove subote preporučujemo

05.03.2022.

07:58

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Magazin Hrvatskog radija Inventura od 9:05 u kojemu urednici i voditelji Ivana Šubarić i Ivica Ružičić pod povećalo stavljaju najvažnije događaje, vijesti, teme i fenomene koji su obilježili tjedan na izmaku donosi: Slava Ukrajini! – zbog napada na Ukrajinu, Rusiji nametnute sankcije, Zapad očekuje milijune izbjeglica, a kod nas vladajući i oporba ujedinjeni u osudi agresije. Posrnuli Sberbank u Hrvatskoj spašen sanacijom, a rusku zamijenila Nova hrvatska banka. Ministri pod istragama – DORH od Vlade traži skidanje imuniteta ministru Aladroviću, a oporba izbore čim to bude moguće.

Može li UN zaustaviti rat u Ukrajini? Koje su posljedice UN-ove rezolucije donesene u srijedu koja je osudila rusku invaziju i zatražila da Rusija odmah prestane s ratom u Ukrajini. Što može učiniti Vijeće sigurnosti kojeg je članica i Rusija s pravom veta? Može li Rusija biti isključena iz UN-a i što bi to značilo za cijelu organizaciju? Kakve razmjere humanitarnog i izbjegličkog vlala očekuje UN i kako se za njega priprema? Odgovore na ta pitanja možete poslušati u Intervjuu tjedna od 10:05. Gost je Ivan Šimonović, stalni predstavnik RH pri UN-u.

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U ovotjednoj emisiji Tisuću bisera od 10:30 urednice Silve Capurso koja se emitira iz dubrovačkog studija govorimo o malostonskim školjkarima, ulaganjima u luke i lučice na jugu Hrvatske te lopudskom filmskom festivalu.

U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 gostuje izraelski veleposlanik, Illan Mor.

Gordan Penava Pišta je osnivač rock sastava Hard Time u kojem pjeva i svira gitaru. Organizator je brojnih koncerata, vlasnik rock kluba i kolega na Hrvatskom radiju. R'N'R je njegov način života o kojem priča u današnjoj emisiji Vrijeme za glazbu.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 uz crtice iz povijesti Međunarodnog radijskog natjecanja Concertino Praga, predstavljamo dobitnike diplome i treće nagrade u kategoriji komorne glazbe 2021., Gudački kvartet Veloce i Trio Vyšehrad, u čijoj ćemo izvedbi čuti Prvi klavirski trio u d-molu, op. 49 Felixa Mendelssohna.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 poslušajte: Pripadnici ukrajinske nacionalne manjine pomažu u prihvatu izbjeglica, učestalo kao prevoditelji. Gost emisije je potpredsjednik nacionalne zajednice Hrvatske Slavko Burda. Najviše Ukrajinaca živi u Vukovarsko sremskoj županiji. O doseljavanju Ukrajinaca na području današnje Hrvatske i kako su uspjeli sačuvati svoj indentitet ispričat će Marija Semeljuk iz ukrajinskog društva Ivan Franko.

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo djelo Mile Čuljak Down, by Law. Radiofonska priča o malom plavokosom i plavookom borcu Borisu, posvećena njegovoj baki Mirjani. I svima koji vole duboko, radosno, bezrezervno one koje zakon opisuje osobama s Downovim sindromom.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 najavit ćemo Seminar o primjeni narodnih nošnji koji će se u organizaciji Posudionice i radionice narodnih nošnji održati 12. ožujka u Kulturnom centru Travno u Zagrebu.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Kako je puž izgubio kućicu Đurđice Stuhlreiter.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati možete slušati emisiji Svakom loncu poklopac koja za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Suradnja Irske nacionalne opere i Kraljevske opere u Covent Gardenu rezultirala je izvedbom opere Bajazet Antonija Vivaldija čiju snimku možete čuti u Operi na Trećem od 20 sati.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!