Ove subote preporučujemo

19.03.2022.

07:15

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Magazin Hrvatskog radija Inventura od 9:05 donosi: I dalje traje istraga o padu letjelice u Zagrebu, koja je otvorila novo bojno polje između predsjednika Republike i Vlade. Četvrti tjedan rata u Ukrajini, ruske snage razaraju gradove, diplomatski napori za okončanje agresije. U Hrvatskoj gorivo ponovno poskupjelo, ribari i prijevoznici pred krahom, inflacija raste.

Može li najnovija runda pregovora između Ukrajine i Rusije završiti rat? S kojih pozicija kreće Ukrajina, a s kojih Rusija? Kakvu ulogu može odigrati Kina? Prijeti li Rusiji i nakon završetka rata dugotrajna izolacija na međunarodnoj sceni i što to znači za odnose među velikim igračima? Kako se rat u Ukrajini reflektira na Zapadni Balkan? Odgovore na ta pitanja možete poslušati u Intervjuu tjedna od 10:05, a gost je Dejan Jović s Fakulteta političkih znanosti.

 

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira se iz HRT studija u Zadru govorimo o problemu s kojim se susreću ribari uslijed poskupljenja goriva. Prenosimo i naglaske s prosvjeda pomoraca zaposlenih u Jadroliniji. Zastajemo i na Ižu gdje se iščekuje hoće li se naći liječnika za rad na otoku, a u Čeprljandi na Ugljanu zabilježili smo završetak obnove mjesne lučice.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 poslušajte In memoriam književniku Igoru Mandiću.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 uz odabrane skladbe Frederica Chopina, govorimo o zanimljivostima iz povijesti jednoga od najznačajnijih međunarodnih pijanističkih natjecanja koje nosi Chopinovo ime te predstavljamo dobitnika 6. nagrade na njegovom 18. izdanju, šesnaestogodišnjeg pijanista J J Juna Lija Buija iz Kanade.

Galerija
U sobi s pOgledOm, Foto: HRT/HRT
Na pragu uspjeha, Foto: HRT/HRT

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 poslušajte: Upoznajte danas Ukrajinca Jurija Holodoviča, restauratora, koji je prije šesnaest godina iz Lavova preselio u Split. Ruskinju Idu Vlahović rat je odvojio od njezine obitelji u Rusiji. Slike razaranja koje stižu iz Ukrajine beskrajno ju žaloste i samo želi da agresija prestane. Mađarske su udruge obilježile 15.ožujka, mađarski nacionalni praznik. Gost emisije je povjesničar Denis Njari s osječkog Filozofskog fakulteta, neumorni istraživač mađarske zajednice u Hrvatskoj.

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo djelo Momčila Popadića: Continental 350 - Nježno radiofonsko tkanje predstavlja nam Momčila Popadića kao pjesnika, prozaika i novinara u radio igri koja nosi naslov prema njegovoj mašini za pisanje.

Radio scena - izlog Dramskog programa

Radio scena - izlog Dramskog programa

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 najavit ćemo veliki obljetnički koncert Lada Electra koji će u Tvornici kulture u Zagrebu biti održan iduće subote, 26. ožujka .Sugovornik nam je umjetnički voditelj Ansambla Lado, Krunoslav Šokac.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Mladena Kopjara: Crveni cvjetovi.

Galerija
Etnoton, Foto: HRT/HRT
Priča za velike i male, Foto: HRT/HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 10 sati možete slušati emisiji Svakom loncu poklopac koja za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 19:30 slušat ćete snimku iz Metropolitan opere u New Yorku. Na programu je bila opera u jednom činu s prologom Arijadna na Naksosu, Richarda Straussa. Solistima i Orkestrom Metropolitan opere ravnao je Marek Janowski.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!