Ove subote preporučujemo

11.12.2021.

07:58

Autor: Gorana Hegediš/HR

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Je li očekivao ovakve reakcije nakon komemoracije za obitelj Zec? Što kaže na moralne kamatare i moralne "kriple", o kojima su govorili predsjednik Milanović i saborski zastupnik Milorad Pupovac? Hoće li uspjeti Mostov referendum o COVID potvrdama i zahtjevu da Sabor dvotrećinskom većinom odlučuje o mjerama protiv pandemije? Zašto obnova nakon potresa na Baniji ide tako sporo? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05. Gost je potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira se iz HRT studija u Rijeci vodimo vas u Osor, gradić koji povezuje otoke Cres i Lošinj jer je zanimljiva interaktivna izložba "Osorski vremeplov" osvojila važnu turističku nagradu. Razgovarat ćemo i s glasnogovornikom Mjesnog odbora otoka Ilovika, Ladislavom Radoslovićem koji će nam opisati kakva je atmosfera na otoku, kako teče život Ilovčana u situaciji kada im je znatno otežano svakodnevno prometovanje do otoka Lošinja.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavit ćemo rumunjsku pijanisticu Adelu Liculescu koja je nastupila u svibnju ove godine u Bukuruštu.

U emisiji za nacionalne manjine, Multikultura, od 16:05 uz ostalo poslušajte: Savjet za nacionalne manjine objavio je Javni poziv za predlaganje programa za ostvarivanje kulturne autonomije u 2022. godini za udruge i ustanove nacionalnih manjina. Srpsko privredno društvo Privrednik održalo je Deseti kongres Privrednikovih stipendista i srpske omladine. Dvjestota je obljetnica rođenja Josifa Runjanina, skladatelja koji je uglazbio stihove Antuna Mihanovića Horvatska domovina - dio stihova riječi su hrvatske državne himne, Lijepa naša domovino.

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo djelo Nina Škrabe Dobri čovjek Bažulek. Lucidnu satiru o skromnom malom čovjeku, klobučaru Bažuleku, kojeg sudbina u jednom trenutku počinje bacati od nemila do nedraga po hrvatskom apsurdistanu, Nino Škrabe je ispisao u rimovanim osmercima i stilom koji ga još jednom potvrđuje kao jednog od naših najbitnijih komediografa.

U emisiji Etnoton od 19.25 slušat ćemo etno glazbu u izvedbi skupina Afion i Kazan.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 premijerno smo pripremili priču Marijane Mrvoš Eza i čiopa.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

U sklopu emisije Sport i glazba možete pratiti prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige Lokomotiva – Hajduk od 15 sati te Rijeka - Gorica od 17 sati.

Sport i glazba

Sport i glazba

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 19 sati možete pratiti izravni prijenos iz Metropolitan opere u New Yorku opere TOSCA Giacomoa Puccinia. Solistima, Zborom i Orkestrom Metropolitan Opere ravna Yannick Nézet-Séguin.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!