Ove subote preporučujemo

30.04.2022.

07:45

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Inventura od 9:05 poslušajte: U rekonstrukciji iz Vlade ispali Milošević, Aladrović i Ćorić, a Vladu upali Šimpraga, Piletić i Filpović. - U odnosima predsjednika i premijera ništa nova. Tvrda kohabitacija ostavlja posljedice i na međunarodnom planu. - Vlada i sindikati javnih i državnih službi napokon se dogovorili.

Od prvoga svibnja plaće u javnim i državnim službama rastu za 4%.

Roditelji odgojitelji dobili prvu rundu u srazu s gradonačelnikom Tomaševićem. Zbog odluke Visokog upravnog suda grad pred rebalansom.

Inventura - tjedan pod povećalom

Inventura - tjedan pod povećalom

Foto: HRT / HRT

Uoči Međunarodnog praznika rada u Intervjuu tjedna od 10:05 čut ćete kako Mladen Novosel, predsjednik SSSH-a, komentira nove ministre rada i gospodarstva, Marina Piletića i Davora Filipovića. Što će biti poruke prvosvibanjskog prosvjeda: Za Hrvatsku zadovoljnih radnika? Kako zaštititi vrijednost plaća u uvjetima visoke inflacije? Trebaju li se izborena radnička prava odnositi samo na članove sindikata? Kako će izgledati proslava u Maksimiru, prvi put bez Bandićevog graha, ali u svijetlu najavljenih otkaza u Zagrebačkom holdingu.

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira iz HRT studija u Rijeci vodimo vas na otok Cres, u mjesto Filozići, gdje tijekom zime živi jedna jedina obitelj koja se prije nekoliko godina doselila iz Rijeke na otok. Nakon Cresa vraćamo se na kopno, u Opatiju, gdje već dugi niz godina aktivno djeluje klub Nordijskog hodanja u sklopu sportsko rekreativnog centra Gorovo iz Opatije. Razgovarali smo s voditeljem Daliborom Korenićem.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

U sobi s pogledom od 11:05 gostuje Vinko Brešan, filmski redatelj, producent i scenarist.

U emisiji "Na pragu uspjeha"od 13:10 uz izvedbe odabranih Chopinovih skladbi, predstavljamo dobitnika 3. nagrade i nagrade Varšavske filharmonije za najbolju izvedbu koncerta na 18. međunarodnom pijanističkom natjecanju Frederic Chopin, Martina Garciju Garciju iz Španjolske.

U emisiji Multikultura od 16:05 donosimo: Koordinacija židovskih općina u Jasenovcu je u četvrtak obilježila Jom Hašoa - Dan stradanja i junaštva. U Zagrebu, u Branimirovoj ulici kod glavnog željezničkog kolodvora, otkriven spomenik žrtvama holokausta i ustaškog režima.Hrvatska dobila novog pravednika među narodima, Kamila Firingera. Ostatke ostataka židovske baštine čuva umjetnička zbirka Židovske općine Zagreb - zbirka Judaica nastala je strpljivim i dugogodišnjim skupljanjem rasute i opljačkane baštine.

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U terminu Radio scene od 18:05 premijerno emitiramo djelo Selme Parisi: Da nisi sama. Vrijeme u kojem se zamjenjuju uloge: roditelj postaje dijete kojem je neophodna pomoć, ali i dijete tvrdoglavo i sebično; dijete postaje roditelj, skrbnik, odgajatelj, ali i onaj koji nema pravog strpljenja ni vremena za tu svoju novu ulogu.

Radio scena

Radio scena

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 slušat ćemo dio albuma Singrlica pod nazivom Huncut i grdobe, na kojem je aranžmane uglavnom radio Tomislav Jozić, njihov osnivač i voditelj.

Etnoton

Etnoton

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo premijeru priče Zečja rupa - Koraljke Bakota.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 10 sati možete slušati emisiji Svakom loncu poklopac koja za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 19 sati izravno iz Metropolitan opera u New Yorku možete slušati prijenos opere u tri čina Madama Butterfly Giacoma Puccinija. Solistima, zborom i orkestrom Opere Metropolitan ravna Alexander Soddy.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)  

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!