Ove subote preporučujemo na radiju

07.05.2022.

08:01

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Inventura - tjedan pod povećalom od 9:05 poslušajte Ucjenjivači i izdajnici – predsjednik uvjetuje širenje NATO-a izmjenama izbornog zakona u BiH, tko je protiv loše mu se piše, a za premijera to je samo smokvin list za proruska stajališta. Burno u Saboru – zbog kriminala i klijentelizma oporba traži nove izbore, vladajućima rasprava besmislena jer imaju stabilnu većinu. Šesti paket sankcija – Europa najavila zabranu uvoza nafte iz Rusije, no bez jedinstvenog stajališta jer su neke zemlje odmah zatražile izuzeće.

Inventura - tjedan pod povećalom

Inventura - tjedan pod povećalom

Foto: HRT / HRT

Hrvatska udruga poslodavaca uskoro će Vladi predstaviti svoj prijedlog poreznih rasterećenja koje bi donijele rast plaća radnicima. Kakav odgovor od Vlade očekuju? Može li se većim plaćama nadoknaditi sve veći manjak radnika u Hrvatskoj? Kako nakon pandemijske krize, koja je slomila svjetsko gospodarstvo, preživjeti i ovu koju uzrokuje rat u Ukrajini? Što će prelazak na euro značiti za gospodarstvo, a što za radnike? O tome u Intervjuu tjedna od 10:05 govori Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira iz HRT studija u Puli govorit ćemo o ulaganjima u sjeverni dio pulskog zaljeva. Ulaže se i u Poreču i to u tamošnju starogradsku jezgru, najavljena je rekonstrukcija antičkog trga Marafor i okolnih ulica. Bili smo i na Brijunima odakle donosimo priču o projektu koji se bavi klimatskim promjenama i njihovim utjecajem na morska zaštićena područja.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

Lela Kaplowitz je pjevačica iz Siska koja je u dosadašnjoj karijeri objavila šest studijskih albuma, nastupala u raznim zemljama te surađivala s brojnim glazbenicima. Bavi se i edukacijom, a odlične je uspjehe postigla na glazbenim natjecanjima u Rumunjskoj i Finskoj. U emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20 emitiramo prvi dio razgovora.

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Vrijeme za glazbu / HR1

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 uz izvedbe odabranih Chopinovih skladbi, predstavljamo dobitnika 2. nagrade i nagrade za najbolju izvedbu sonate na 18. međunarodnom pijanističkom natjecanju Frederic Chopin u Varšavi, talijansko-slovenskog pijanista Alexandera Gadjieva.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

U emisiji Multikultura od 16:05 donosimo: Muslimani su u ponedjeljak proslavili Ramazanski bajram;  Obilježen je u Zagrebu kod spomen obilježja Bošnjacima Dan šehida poginulih Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu; Društvo albanskih umjetnika Hrvatske "Dea" upućuje poziv piscima iz Hrvatske, Europe i svijeta da sudjeluju u međunarodnom književnom zborniku kulturne raznolikosti "S ljubavlju, Dea";  "Obrazovane Romkinje, osnažene romske zajednice" - međunarodni je to projekt koji provodi Savez Roma u Republici Hrvatskoj, Kali Sara.

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo prvi dio djela Lade Martinac Kralj i Marije Pečnik Kvesić: I ostat će zvuk. Iskrena, topla priča koja dokumentira ozračje i uopće način rada u Dramskom programu Hrvatskog radija od početka pedesetih do početka osamdesetih.

Radio scena

Radio scena

Foto: HRT / HRT

U emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o etno skupini Šćike i slušati glazbu u njihovoj izvedbi. 

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Roberta Međurečana: Kameni brod.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu u sklopu emisije Sport i glazba možete slušati prijenos nogometnih utakmica hrvatske lige i to Gorice - Lokomotiva od 17 sati te Istra - Šibenik od 19:05. Od 18 sati ističemo javljanja s rukometne utakmice PPD Zagreb - Nexe. 

Sport i glazba

Sport i glazba

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu od 16:35 u emisiji Tragom glazbe nazvanoj Život i spomen na Božidara Širolu, čime aludiramo na njegovo najpoznatije djelo, oratorij Život i spomen slavnih učitelja, svete braće Ćirila i Metodija apostola slavenskih, slušamo uz ostalo i ulomak njegova životopisa koji je objavio glazbeni publicist Antun Goglia u povodu skladateljeva 50. rođendana. 

Tragom glazbe

Tragom glazbe

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!