Ove subote preporučujemo

18.12.2021.

06:41

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U emisiji Tisuću bisera od 10:05, govorimo o izgradnji marine na području privlačnih pulskih bivših vojnih zona. Uz marinu, koja će prve goste primiti za Uskrs, gradi se i hotel. Izgradnja nautičko - turističkog kompleksa na Svetoj Katarini i Monumentima vrijedna je 60 milijuna eura i dio je projekta Brijuni Rivijere.

Bili smo i u Trgetu gdje je početkom ovoga mjeseca uređena lučica s 300-tinjak novih vezova, nakon što se 2018. izlila nafta s libanonskog broda i onečistila more i priobalje. Lučica je konačno sanirana i dana na uporabu lokalnom stanovništvu.

Govorit ćemo i o najavljenom uređenju porečke Peškere – privlačnog prostora uz more i gradskoga središta.

Završeno je savjetovanje o Studiji prostora, a što su Porečani predlagali kako da se uredi taj prostor, znat će se do kraja godine.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

Treći koncert za klavir i orkestar u d-molu Sergeja Rahmanjinova u izvedbi pijanistice Yeon-Min Park, dobitnice prve nagrade na Međunarodnome pijanističkom natjecanju "George Enescu" u Bukureštu 2021., poslušajte u emisiji Na pragu uspjeha od 13:10.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

U emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o albumu Ivo i Mara, Mojmira Novakovića i etnosastava Kries, te slušati glazbu s tog albuma.

Kries je hrvatski etno sastav kojeg je 2002. godine utemeljio osnivač i tadašnji vođa sastava Legen, Mojmir Novaković. Sastav nosi ime po tradicijskom obredu koji se svake godine slavi između Jurjeva i Ivanja – krijesu. Nadahnuće pronalaze u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, slavenskoj mitologiji, dinarskom i mediteranskom ritmu.


Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:50 čut ćete priču Lewis Carroll: Luda čajanka.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Emisija Sve najbolje od 13 sati predstavlja i promovira najbolje programske sadrže Drugog programa (zabavni, kulturni, sportski…) koji su emitirani tijekom tjedna. Glazbeni dio emisije rezerviran je za najbolje pjesme aktualne hrvatske produkcije – HR2 TOP 20.

Sve najbolje HR2

Sve najbolje HR2

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Operna sezona Euroradija večeras nam je osigurala ulaznicu za posjet festivalskoj operi u Wexfordu , gdje se uobičajeno izvode naslovi kakve se rijetko može čuti drugdje. 

Stoga nas u nastavku Opere na Trećem od 20 sati na Trećem programu Hrvatskoga radija očekuje opera „Edmea“ talijanskoga skladatelja druge polovice 19. stoljeća Alfreda Catalanija.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: - / -

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!