Ove nedjelje preporučujemo

26.12.2021.

07:36

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Zašto veliki poduzetnici s optimizmom gledaju na budućnost poljoprivrede u Slavoniji te koje prepreke smatraju da treba otkloniti kako bi došli do cilja o proizvodnji hrane za 30 milijardi kuna? Zašto pčelari s Banovine žele europsku zaštitu svojega meda i koji su problemi zagorskih proizvođača mlijeka? To su glavne teme Emisije za selo i poljoprivredu od 8 sati. Doznat ćete i hoće li poljoprivrednici moći zarađivati smanjujući emisiju stakleničkih plinova te kolika je u Hrvatskoj zagađenost glifosatom.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 10 sati možete pratiti prijenos nedjeljne mise.

O Božiću i božićevanju u Malom radio vjeronauku od 11:05 govori nam dr. Juraj Kolarić.

 

Za ovu nedjelju u Glazbi s potpisom od 14:05 pripremili smo božićno jazzy, gospel i swing izdanje naše emisije.

Od 16:05 u emisiji Radioigra za djecu i mlade, poslušajte dječju radio-melodramu „Odrastanje Jo March“ Louise May Alcott koja je nastavak romana Male žene u kojoj se afirmiraju prijateljstvo, obiteljska potpora, romantična ljubav i nastojanje da se ostane vjeran sebi i svojim snovima.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25, slušat ćemo neke, već gotovo zaboravljene božićne pjesme i kolede s albuma Svjetlo božićne noći u izvedbi Folklorne družine "Vuga" iz Karlovca i u obradi Branka i Ivice Ivankovića.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:50 poslušajte premijeru priče Nade Mihoković-Kumrić: „Božićno iznenađenje“.

Od 20:15 možete poslušati Božićni koncert ansambla Lado.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošloga stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija u posljednjemu ovogodišnjem izdanju Klasične večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati uživat ćemo u glasotivim snimkama četiriju remek-djela Johanna Sebastiana Bacha, iz čijeg smo golemoga i epohalnog opusa ovom prigodom izdvojili: Misu u h-molu u vrhunskoj izvedbi Amsterdamskog Baroknog orkestra i zbora pod ravnanjem Tona Koopmanna, zatim Goldberg varijacije u majstorskome tumačenju glasovitog američkog pijanista Murrayja Perahie i naposljetku Prvu i Treću suitu za violončelo solo, koje pak donosimo u genijalnim gitarskim transkripcijama svestranog Valtera Dešpalja i u isto takvim izvedbama gitarskog čarobnjaka Petrita Çekua.

 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!