06:40 / 06.02.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HR

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Emisiju Hrvatski radio za Banovinu možete slušati od 9:05.

Slijedi li 15. veljače popuštanje mjera ili novi prosvjedi? Što konkretno znači obećanje da će restrikcije biti manje, ako brojke budu dobre? Kako će, s obzirom na različitost restriktivnih mjera, izgledati Europa ovog proljeća i ljeta? Može li se postići dogovor s Rusijom oko isporuke dovoljnih količina cjepiva? Kada se, ovim usporenim tempom, može očekivati da cijepljenje konačno da rezultate? Je li Europski parlament odgovorio na hrvatske pritužbe zbog pokušaja talijanskih europarlamnetaraca da prijeđu granicu? Na ova pitanja odgovore doznajte u Intervjuu tjedna 10:05 od potpredsjednik Vlade i načelnik Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Davora Božinovića.

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira iz HRT studija u Puli govorimo o uređenju i izgradnji rovinjske luke San Pelaggio. Velika su ulaganja ove godine i na području Lučke uprave Umag - Novigrad - doznajemo što će se u tom atraktivnom priobalju na zapadnoj obali Istre graditi, obnoviti i urediti. Donosimo i priču o tropskim koraljima koji se posljednjih mjeseci presađuju u pulskom akvariju. Stručnjaci u akvariju objašnjavaju nam koliko ima vrsta koralja u našem moru i koliko su važni za cijeli ekosustav.

U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 gostuje arhitekt Andrija Rusan, direktor Oris Kuća arhitekture.

Franko Krajcar je multiinstrumentalist i skladatelj iz Pule čije bi stvaralaštvo mogli opisati kao world music ukorijenjen na istarskoj glazbenoj baštini. Do sada je objavio četiri samostalna albuma, a aktualnu kompilaciju Greatest hits collection iskoristili smo kao povod za razgovor za emisiju Vrijeme za glazbu od 12:20.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 26.predstavit ćemo mlade glazbenike koji su nastupili na 26 memorijalu "Franjo Krežma" u Osijeku, a to su studenti 1. godine Muzičke akademije u Zagrebu i Umjetničke akademije u Splitu: violinisti Tin Reba, Mia Štimac i Ana Labazan Brajša.

U emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o etno ansamblu Kries, te slušati glazbu u njihovoj izvedbi.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Sanje Milovac Patuljak bez brade.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija ističemo prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige I to Osijek - Hajduk od 15 sati te Lokomotiva - Rijeka od 17 sati.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 21 sat prenosimo Humanitarnu glazbeno-poetsku večer u sklopu akcije HNK u Zagrebu za Petrinju. U glazbenom dijelu večeri nastupaju Zoran Ščekić i prijatelji, a glumci HNK u Zagrebu govore poeziju pjesnika Banovine, po izboru pjesnika Miroslava Kirina

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

U 20:05 prikazujemo dokumentarni film Eugena Husaka, Rasjed. Hrvatsku je pogodio niz razornih potresa. Najteže su stradali Glina, Petrinja i Sisak. Donosimo dosad neobjavljene detalje o potresu, razaranjima i obiteljskim tragedijama. Kako je tragedija izazvala dosad nezabilježenu solidarnost hrvatskih građana? O tome zašto se zemlja i dalje trese i može li rasjed izazvati buduće potrese, čut ćemo u ovom dokumentarnom filmu.

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Više podataka o radijskim i televizijskim emisijama potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!