Ove subote preporučujemo

01.01.2022.

08:29

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira se iz HRT studija u Splitu donosimo:

U Sutivan na Braču stigli europski milijuni: otvara se dječji vrtić, vrijedan 18 milijuna kuna. Domu za starije i nemoćne osobe u Starom Gradu na Hvaru nedostaje stručnog osoblja. Grad Komiža uređuje Centar za posjetitelje Modra špilja – Biševo. Amatersko kazalište Sulet sa Šolte proslavilo 10 godina uspješnog rada.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

Glazbenik Drago Diklić gost je u emisiji U sobi s pogledom od 11:05.

Filip Novosel je prvi diplomirani jazz tamburaš i jedan od vodećih inovatora na tamburi svoje generacije. Njegov je izričaj spoj hrvatske tradicijske glazbe, jazza i klasike, s vidljivim utjecajima melodija drugih naroda južne i istočne Europe. Predstavit ćemo ga i slušati u emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20. 

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 na programu je prigodna novogodišnja glazba. Bit će to Carmen fantazija Georgesa Bizeta i Pabla de Sarasatea, Mađarski plesovi Johannesa Brahmsa i Čardaš Vittoria Montia.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 uz ostalo poslušajte:

Srpsko narodno vijeće 30. prosinca pokrenulo je humanitarnu akciju Banija je naša kuća, što je sve učinjeno reci će Eugen Jakovčić.

Doznali smo i tko će dobiti njihovu godišnju nagradu za humanitarni rad, to je petrinjski paroh Sara Umičević.

Čut ćete priču obitelji Matijević iz Gornjeg Budačkog... 


U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo djelo Eugena Kumičića Obiteljska tajna.

 Susret lica povodom ljubavnih očijukanja i prosidbe završava otkrivanjem dugo čuvane ljubavne i obiteljske tajne koja ustvari otkriva snobizam jednog socijalnog sloja, te nepoštivanje vlastitog, hrvatskog, identiteta.

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili priču Mirjane Mrkela PRIČA O TROKUTIĆU.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom od 10 sati možete pratiti emisiju Svakom loncu poklopac koja je zamišljena kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 11:15 budite uz Treći i uživo pratite Novogodišnji koncert iz Beča. Iz godine u godinu Bečka filharmonija svojim se Novogodišnjim koncertom predstavlja kao najvažniji austrijski glazbeni ambasador.

Vedrim taktovima valcera, polki i koračnica iz bogatog repertoara Straussove dinastije: Johanna Straussa mlađeg – „kralja valcera“, njegova oca Johanna i mlađe braće Josefa i Eduarda te njihovih sunarodnjaka Carla Michaela Ziehrera i Josefa Hellmesbergera, Bečka će nas filharmonija na najljepši način uvesti u novu 2022. 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!