07:17 / 08.01.2022.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Sljedećeg tjedna obilježava se 30 godina od međunarodnog priznanja Hrvatske. Koliko je Hrvatska ispunila svoje vanjskopolitičke ciljeve? Što ulazak u schengensku zonu znači za Hrvatsku, a što za njezino okruženje, prije svega Srbiju i BiH? Kakva godina čeka Europsku uniju, a kakva regiju? Kakve će biti posljedice američkih sankcija Republici Srpskoj na situaciju u BiH? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05. Gost je Tonino Picula, SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu.

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 poslušajte: Odlični turistički rezultati zabilježeni su u ovom blagdanskom periodu u Opatiji i na Lošinju, a o tome razgovaramo sa Suzi Petričić direktoricom Turističke zajednice Grada Opatije. Lošinj je također privukao veliki broj gostiju u blagdanskom periodu. Neki su doslovno zaplivali u Novu godinu na tradicionalnom kupanju na plaži Veli Žal, neki su uz pjesmu i ples ušli u 2022. no još je više planova za proljetne dane na otoku vitalnosti, a detalje nam je ispričao prvi čovjek turističke zajednice Lošinja, Dalibor Cvitković koji je ujedno i sudionik tradicionalnog zimskog kupanja u moru.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Skladatelj i dirigent Siniša Leopold gost je u emisiji U sobi s pogledom od 11:05.

Filip Novosel je prvi diplomirani jazz tamburaš, jedan je od vodećih inovatora na tamburi svoje generacije. Njegov glazbeni izražaj spoj je hrvatske tradicijske glazbe, jazza i klasike, s vidljivim utjecajima glazbe drugih naroda južne i istočne Europe. U emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20 emitiramo drugi dio razgovora koji autorski potpisuje Tomislav Goluban.

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Vrijeme za glazbu / HR1

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavit ćemo violončelista Ştefana Cazacu, dobitnika 3. nagrade na Međunarodnom violončelističkom natjecanju George Enescu u Bukureštu 2020./2021.

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo djelo Marina Carića Otok. Ovo djelo montirani je niz vinjeta ispovijednog i dokumentarističkog rakursa koje prate životni luk - od najranijeg djetinjstva do doba odraslosti, a objavljenih u jedinoj knjižici koju je Marin Carić ikada izdao. U našoj obradi Otok je posveta djetinjstvu kao otoku u moru života i kazalištu kao otoku iluzije u moru realiteta.

U emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o Ladovom nosaču zvuka "Iz hrvatske narodne glazbene riznice 2" iz 2005. godine.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Nada Mihoković Kumrić Gruda snijega i tri nestaška.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati možete pratiti emisiju Svakom loncu poklopac koja je zamišljena kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 19:30 poslušajte odgođeni izravni prijenos opere Don Carlos Giuseppea Verdija, iz Bečke državne opere, održane 22.12.2021. Solisti su njemački operni bas René Pape u ulozi Filipa II, meksički operni tenor Ramón Vargas, urugvajska sopranistica María José Siri i drugi. Zborom i orkestrom Bečke državne opere ravna Philippe Jordan.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!