Ove subote preporučujemo

15.01.2022.

06:38

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1) 

U 10 sati na Prvom programu prenosimo misu iz crkve sv. Blaža u Zagrebu. Misu zahvalnicu u povodu 30. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske predvodit će kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit.

Na današnji dan, 15. siječnja 1992., Hrvatsku je priznalo svih 12 članica Europske unije, koliko ih je tada bilo, kao i Austrija, Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Norveška, Poljska i Švicarska. Dva dana prije tog događaja (13. siječnja) Vatikan je priznao RH. To se dogodilo punih šest mjeseci nakon što je 25. lipnja 1991. Hrvatski sabor donio povijesnu Odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu emisija Svakom loncu poklopac od 10 sati zamišljena je kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Dobro došli u klub možete poslušati od 23 sata. Svakoga tjedna, u eteru HR2, DJ MAX promovira različite žanrove elektroničke glazbe i urbane subkulture koju popularno nazivamo 'clubbing'. Emisija predstavlja novitete svjetske produkcije klupske glazbe, donosi aktualne hitove i klupske klasike.  

Dobro došli u klub

Dobro došli u klub

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Opera na Trećem od 19:30 slušamo snimku premijerne izvedbe opere Partenopa Georga Friedricha Haendela iz Teatra Real u Madridu. Solistima i Orkestrom Teatra Real dirigira Ivor Bolton.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Na programu Arpeggia od 22:30 su Invokacija i ples Joaquína Rodriga te Etide Heitora Villa-Lobosa.

Arpeggio

Arpeggio

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!