08:07 / 22.01.2022.

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 govorimo o novoj rovinjskoj luci San Pelaggio koja je prva u svijetu dobila svog takozvanog "digitalnog blizanca", odnosno 3D model koji prikazuje svaki detalj luke i na moru i na kopnu. Luka se tako nadzire iz komocije ureda. Donosimo i priču o komercijalnom izlovu ribe u Tarskoj vali, koji je Europska unija zabranila, i to zbog korištenja povlačnih mreža. Hrvatske institucije sad se bore da se to na ovom, ali i u još nekoliko hrvatskih područja, dopusti. Bili smo i na Brijunima gdje je završen projekt Novo ruho Brijuna kojim su, uz ostalo, uređeni turistički objekti na Malom Brijunu, te nabavljeni novi brod i turistički vlakovi za potrebe Otočja.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 donosimo zanimljivosti iz povijesti Međunarodnog natjecanja glazbenika Praško proljeće i predstavljamo pobjednika prošlogodišnjeg izdanja natjecanja u kategoriji klavira, pijanista Donghu Leeja. Mladi južnokorejski pijanist nastupio je u završnici natjecanja kao solist u 4. koncertu za klavir i orkestar u G-duru, op. 58 Ludwiga van Beethovena, uz Praški simfonijski orkestar, pod vodstvom Mareka Šedivyja.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

Dvadeset je godina proteklo od stupanja na snagu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Na to razdoblje u emisiji Multikultura od 16;05 osvrnut će se predsjednik Savjeta za nacionalne manjine, Aleksandar Tolnauer i saborski zastupnik talijanske manjine, Furio Radin. Poslušajte i o biblioteci "Dea" istoimenog Društva albanskih umjetnika koje vodi pjesnikinja i spisateljica Lili Koci. Nagradu "Nikola Tesla" za poboljšanje rada srpskih institucija u Hrvatskoj dobio je Božidar Simić, autor knjige "Srbi u imotskoj krajini".

Novi album Rajka Suhodolčana i sastava Faringaši, "Da se ne pozabi" predstavit ćemo u emisiji Etnoton od 19:25. O ovom albumu razgovarali smo s gospodinom Rajkom Suhodolčanom.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20:30 možete pratiti rukometnu utakmicu Hrvatska-Danska s europskog prvenstva u Budimpešti.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Iz operne sezone 2021./2022. Euroradija, Europske radijske unije, za emisiju Opera na Trećem od 19:30 odabrali smo izvedbu Verdijeve "Traviate" održane 15.11. prošle godine na pozornici kazališta Covent Garden, Kraljevske opere u Londonu. U glavnim ulogama slušat ćemo kubansko-američku sopranisticu Lisette Oropesu, armenskog tenora Liparita Avetisyana te njemačkog baritona Christiana Gerhahera.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!