Ove subote preporučujemo na radiju

23.07.2022.

07:04

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1) 

U emisiji Sportski vremeplov od 8:05 prisjećamo se najvažnijih trenutaka iz hrvatske i svjetske sportske povijesti, s insertima iz prijenosa najvažnijih dogadjaja u tom razdoblju, intervjuima, osvrtima na postignute rezultate uz podsjetnik na najvažnija natjecanja koja su obilježila sportsku povijest.

U emisiji Tisuću bisera, koja se realizira iz HRT studija u Dubrovniku, donosimo: Na krajnjem jugu Hrvatske posebno je svečano – očekuje nas otvorenje Pelješkoga mosta, mosta koji spaja Republiku Hrvatsku. Otvorenje Pelješkoga mosta promijeniti će način života i otvoriti brojne mogućnosti razvoja pelješkog kraja. Što o tome misle stanovnici tog područja saznajte u ovotjednoj emisiji. Govorimo i o festivalima na otocima Lopudu i Lastovu, a bit će riječi i o stonskoj i petrinjskoj limenoj glazbi i njihovoj povezanosti, kao i knjizi Mare Marić o otoku Lokrumu. 

U sobi s pogledom od 11:05 gostuje filmski redatelj i scenarist Rajko Grlić.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavit ćemo pijanista Ryana Martina Bradshawa, dobitnika prve nagrade na međunarodnom radijskom natjecanju "Concertino Praga" 2021.

Kakvi su filmovi, izložbe, okrugli stolovi, popratni programi i atmosfera na ovogodišnjem 69. Pulskom filmskom festivalu, doznajte u posebnim emisijama od 15:30.  

U emisiji o nacionalnim manjinama, Multikultura, od 16:05 vodimo vas na desnu obalu Dunava, podno Banskog, dvije stotine metara visokoga brda u Baranji, kojeg domaći ljudi jednostavno zovu - Planina. Vodimo vas u – Batinu gdje se održavaju berberske svečanosti i međunarodne fišijade. Mađarski se dom u Batini nalazi u samom središtu sela - upravo tamo dočekuju nas predsjednik Demokratske zajednice Mađara - ogranka Batina, Tibor Virag, zamjenik načelnika Općine Draž iz reda mađarske nacionalne manjine, Šandor Šipoš, učiteljica razredne nastave, Ibojka Farkaš i voditeljica folklornih skupina, koreografkinja Sandra Labrović.  

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo djelo Mladena Rutića: Šest skica za portret Marte M. Posljednji tekst radiodramskog velikana, redatelja Mladena Rutića, psihogram je glavnog lica, Marte M., čiji je život, u obilju i dokolici, maska za samoću i promašenost. Rutić i ovom prilikom svijet, i u razini teksta i režije, vidi uhom, osjetljivo gradeći dva plana - onaj vanjski i unutrašnji.

O Ansamblu narodnih plesova i pjesama hrvatske Lado govorimo u emisiji Etnoton od 19:25.

U terminu Priče za velike i male od 19: 48 pripremili smo priču Dunje Tokić: Rođendan. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati emisija Svakom loncu poklopac zamišljena je kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo. 

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati u Operi na Trećem možete slušati snimku opere Pikova dama Petra Iljiča Čajkovskog. Bit će to snimka iz milanske Scale nastala u ožujku ove godine.  

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!