Ove nedjelje preporučujemo na radiju

24.07.2022.

08:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 poslušajte: Poljoprivrednici u zaleđu Vodica zbrajaju štete od katastrofalnog požara. Dugotrajna suša u Istri ugrožava povrtne kulture, ali i trajne nasade. Zbog bedrenice potvrđene u Lonjskom polju uginulo više od stotine goveda – tko je odgovoran? Gdje smo s brendiranjem i pozicioniranjem kulena u ukupnoj hrvatskoj enogastro ponudi? Ilija Jurić najbolji je mladi poljoprivrednik u 2022. godini, a najbolji orači Osječko-baranjske županije su Mihael Sklizović i Stjepan Mojzeš.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Na sedamnaestu nedjelju kroz godinu, od 10 sati prenosimo misno slavlje iz župe Blažene Djevice Marije-Gospe Lurdske iz društvenoga doma u Zvijercima. Župa se nalazi u Bjelovarskom dekanatu i pripada Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji. Misu će predvoditi župnik Darko Juras.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:30 slušat ćete dio priče i glazbe s britanskog otoka iz 1974. godine.

Kakvi su filmovi, izložbe, okrugli stolovi, popratni programi i atmosfera na ovogodišnjem 69. Pulskom filmskom festivalu, doznajte u posebnim emisijama od 15:30.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Slobodana Govorčina Bajkva za dječaka o patkva-kvama. Kako se rađaju djeca? Donose li ih rode ili ih rađaju patke? Možda patak? Može li jednome dječaku mama biti patak?

U serijalu Od portreta do portreta od 18:05 predstavit ćemo pijanista i skladatelja Dejana Lazića.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo Tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin i Stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva "Ferdo Livadić" iz Samobora.

Koncert na Prvom od 20:15 donosi snimku tradicionalnog koncerta Bečke filharmonije koji se održava u perivoju dvorca Schönbrunn. "Ljetni koncert" ove je godine 16. lipnja vodio latvijski dirigent Andris Nelsons, a solist je bio francuski čelist Gautier Capuçon koji je ostvario briljantnu interpretaciju Prvog koncerta za violončelo Camillea Saint-Saensa. Program osmišljen u duhu ujedinjene Europe donio je temu kulturne solidarnosti - putovanje glazbom od Ludwiga van Beethovena, preko ukrajinskog valcera Mykole Lisenka, te tanga latvijskog suvremenog skladatelja Artursa Maskatsa, da bi putovanje zaokružili u drugome dijelu programa glazbom Gioaccina Rossinija, Georgea Enescua, te čeških skladatelja Smetane i Dvoraka. 

Koncert na Prvom

Koncert na Prvom

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća. 

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati Klasična večer zagrebačkih šišmiša, u prigodi 100. obljetnice rođenja sopranistice Renate Tebaldi, u cijelosti je posvećena velikim izvedbama te nezaboravne talijanske primadone. U prvom dijelu emisije donosimo arije i prizore iz iz opera Krabuljni ples, Mefistofele, Otello, Moć sudbine, La Boheme i Madama Butterfly, a potom ćemo u cijelosti čuti Karajanovu čuvenu snimku Verdijeve Aide.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!