Ove subote preporučujemo na radiju

30.07.2022.

07:49

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Sportski vremeplov od 8:05 prisjećamo se najvažnijih trenutaka iz hrvatske i svjetske sportske povijesti, s insertima iz prijenosa najvažnijih dogadjaja u tom razdoblju, intervjuima, osvrtima na postignute rezultate uz podsjetnik na najvažnija natjecanja koja su obilježila sportsku povijest.

Sportski vremeplov

Sportski vremeplov

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera koja se realizira iz HRT studija u Splitu poslušajte: U Gradu Hvaru rekordna turistička sezona. Rezultati su iznad 93 posto u odnosu na 2019.; Višani pozvani na štednju vode.; U Turističkoj ambulanti u Supetru do početka mjeseca više od 400 intervencija.; Nakon dvije godine stanke opet se održava manifestacija Potezanje Mrduje.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

Multimedijalna umjetnica, Ingeborg Fulepp gostuje u emisiji U sobi s pogledom od 11:05.

Pijanista J J Juna Li Buia, dobitnika 6. nagrade na 18. međunarodnom pijanističkom natjecanju Frederic Chopin u Varšavi 2021.predstavit ćemo u emisiji Na pragu uspjeha od 13:10.

U emisiji o nacionalnim manjinama Multikultura od 16:05 uz ostalo donosimo: Izložba "In Memoriam...Osobna svjedočanstva Roma i ne-Roma" koja nastoji građane kroz osobne priče i svjedočanstva žrtava i svjedoka upoznati sa stradanjem Roma u NDH otvorena je u Romskom edukacijsko-kulturnom centru u Zagrebu. Govorimo i o centralnoj proslavi Makedonskog nacionalnog praznika “ILINDEN 1903-2022”, u Park Šumi “Golubinjak”. Manifestacije se održava u organizaciji – „Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj i Makedonskog kulturnog društva Ilinden iz Rijeke.

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U terminu Radio scena - izlog Dramskog programa od 18:05 emitiramo djelo Hrvoja Ivankovića: Posljednji trubadur – Priča o Vlahu Paljetku. Hrvoje Ivanković napravio je dinamičan i nadasve zanimljiv igrano-dokumentarni portrait Vlaha Paljetka, legende i utemeljitelja hrvatske autorske pjesme.

Radio scena

Radio scena

Foto: HRT / HRT

U emisiji Etnoton od 19:25 razgovaramo s Tamarom Obrovac i slušamo snimke s njezinih albuma Villa Idola, Transadriaticum, Live at ZKM i Madirosa. 

U terminu Priča za velike i male od 19: 48 pripremili smo priču Jasminke Bosančić: Znatiželjni medo. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 10 sati emisija Svakom loncu poklopac zamišljena je kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu od 21 sat možete slušati prijenos najizvođenije hrvatske opere Ero s onoga svijeta iz Vrlike, rodnoga mjesta libretista Milana Begovića. U izvedbi remek-djela Jakova Gotovca solisti su Miljenko Đuran, Ivica Čikeš, Terezija Kusanović, Antonija Teskera, Marko Lasić i Tea Požgaj; Zborom i orkestrom Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu ravna Hari Zlodre.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!