Ove subote preporučujemo na radiju

14.01.2023.

08:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1) 

U emisiji Sportski vremeplov od 8:05 prisjećamo se najvažnijih trenutaka iz hrvatske i svjetske sportske povijesti, s insertima iz prijenosa najvažnijih dogadjaja u tom razdoblju, intervjuima, osvrtima na postignute rezultate uz podsjetnik na najvažnija natjecanja koja su obilježila sportsku povijest.

O psihološkim dimenzijama prelaska na novu valutu, iskustvima drugih država i strahu od života u inflaciji i krizi razgovarat ćemo u emisiji Intervju tjedna u 10:05 Gost je Zvonimir Galić, stručnjak za psihologiju novca s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.  

Ovotjednu emisiju Tisuću bisera od 10:30 realiziramo iz HRT studija u Dubrovniku. Krajem godine i početkom 2023. obišli smo neke od općina priobalnog područja kako bismo otkrili koji su projekti u tijeku i što muči stanovnike toga kraja. Govorit ćemo o najvažnijem infrastrukturnom projektu – Pelješkom mostu.Tema nam je i lučka infrastruktura s obzirom da se u luke nautičkog turizma nastavlja ulagati i tijekom 2023. godine. Govorimo i o turizmu, rezultati su prošle godine na otocima i poluotoku Pelješcu umnogome premašili rekordnu 2019. godinu.  

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

Davor Gobac je najpoznatiji kao pjevač i skladatelj rock-grupe Psihomodo pop. Odlično se snašao u zabavno-glazbenoj emisiji HRT-a Ples sa zvijezdama, bio je član žirija u showu The Voice Hrvatska, ostvario je i neke televizijske uloge, sinhronizirao crtane filmove, a posjeduje nevjerojatan talent za slikanje. U današnjoj emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20 emitiramo prvi dio razgovora kojeg autorski potpisuje Tomislav Goluban.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 poslušajte o novoj predstavi Zemlja, nebo, kotač teatra Puna kuća koja govori o romskoj djevojčici Kali. Gošća je glumica Svetlana Patafta. U Čakovec su došli Djed Mraz i Snjegoručka i razveselili djecu. U Češkom domu danas u 18 sati projekcija filma Dobri vojak Švejk, a povod je stota obljetnica rođenja autora romana Jaroslava Hašeka.  

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U emisiji Izlog dramskog programa u 18:05 emitiramo djelo Dine Vukelić Krotka se buni. Nova audiodrama Dine Vukelić nadahnuta je pripovijetkom „Krotka“ Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, prvi put objavljenoj 1876. i zasnovanoj na tekstu u sanktpeterburškim novinama o nerazjašnjenom samoubojstvu mlade žene.

U emisiji Etnoton od 19:25 slušat ćemo etno glazbu s nosača zvuka Songbook songs Dunje Knebl i Roka Margete.


Etnoton

Etnoton

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Mirjane Mrkela Što govori magarac.

Emisija TOP 20 emitira se od 20:15. Na njoj je svakoga tjedna 20 aktualnih singlova iz hrvatske produkcije, a svi izvođači i njihove pjesme rangiraju se po glasovima naših slušatelja. Zato, svoje glasove i prijedloge šaljite elektroničkom poštom na našu adresu top20@hrt.hr.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2) 

U sklopu emisije Sport i glazba možete slušati prijenose rukometne utakmice Lige prvaka Lokomotiva - Gyori od 18 sati i košarkaške utakmice ABA lige Cibona - Derby od 21 sat. 

Sport i glazba

Sport i glazba

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U terminu Malih formi od 10:05 emitirat ćemo djelo autorice Višnje Biti "Priče s tržnica: Sa splitskog pazara".

Male forme HR3

Male forme HR3

Foto: HRT / HRT

Gost emisije Na kraju tjedna od 10:15 urednik je u Religijskom programu HRT-a Mario Raguž. Scenarist je televizijske serije "Naši i vaši" te pisac književnih djela za djecu i odrasle, a novi mu je roman nazvan "Posljednji tabu".

Na kraju tjedna

Na kraju tjedna

Foto: HRT / HRT

Skladbe Marka Ruždjaka i Stanka Horvata na programu su emisije Musica Croatica od 11 sati.

Musica Croatica

Musica Croatica

Foto: - / -

Knjiga "Abel Sanchez i druge proze" koju je napisao baskijsko-španjolski pjesnik, romanopisac i filozof s početka dvadesetog stoljeća Miguel de Unamuno, uz ostalo, tema je Bibliovizora od 16 sati.

Bibliovizor

Bibliovizor

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tragom glazbe od 16:30 bit će govora o stvaralaštvu i recepciji psalama Miserere mei Deus u splitskoj katedrali. Riječ je o historiografskom istraživanju uglazbljenja tog psalma na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće koje reflektira glazbeni kontekst splitske katedrale.

Tragom glazbe

Tragom glazbe

Foto: HRT / HRT

Od 19 sati u Operi na Trećem slušat ćete snimku opere u dva čina Kradljiva svraka Gioachina Rossinija, održane u studenome prošle godine na alternativnoj pozornici Bečke muzejske četvrti, iz ponude operne sezone Euroradija, Europske radijske unije 2022/2023. Solistima, Zborom Arnold Schönberg i simfonijskim orkestrom Austrijskog radija ravna Antonino Fogliani.  

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

"Četiri skladbe za gitaru" Alfija Kabilja, "Adios Nonino" Astora Piazzolle i "Azzurru" Ala di Meole izdvajamo za emisiju Kasni zvuci od 23:30.

Kasni zvuci

Kasni zvuci

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!