Ove subote preporučujemo na radiju

04.02.2023.

07:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Inventuri od 9:05 Sanje Rabuzin i Marije Gerbec Njavro ove subote poslušajte: 

Tko je moćni AP iz WhatsApp poruka sudionica dviju korupcijskih afera, i kako se SMS-ovima zapošljavalo u Hrvatskim šumama? 

Zoran Milanović izjavom o otetom Kosovu izazvao pomutnju u domovini i šire.

Tomislav Tomašević dogovorio se sa sindikatima i osigurao mir uz cijena oko 18 milijuna eura. 

Brutalni napad MMA boraca na člana HGSS-a i građane na Platku zgrozio javnost.

Inventura - tjedan pod povećalom

Inventura - tjedan pod povećalom

Foto: HRT / HRT

Donosi li usporavanje inflacije šanse za optimizam ili se spirala već otela kontroli? Prijeti li Europi recesija i što bi to značilo za hrvatsko gospodarstvo? Koliko će daljnje mjere Vlade biti pod utjecajem predizborne godine? Kako riješiti manjak radne snage? Može li se Hrvatska otrgnuti od ovisnosti o turizmu? Odgovore na ta pitanja čut ćete u emisiji Intervju tjedna u 10:05 od našega gosta ekonomista Velibora Mačkića, posebnog savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju.

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera koja se od 10:30 realizira iz HRT studija u Rijeci poslušajte: Idemo na najsjeverniji i najudaljeniji otok lošinjskog arhipelaga, na Unije.. O životu na Unijama razgovaramo s predsjednikom Mjesnog odbora Unija, Robertom Nikolićem. O budućnosti života na Unijama i problemu ponovnog otvaranja lokalnog aerodroma, razgovarali smo s gradonačelnicom Malog Lošinja, Anom Kučić, pod čijom je ingerencijom rješavanje problema.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

U Sobi s pogledom od 11:05 gost je psihoterapeut i suosnivač Centra za integrativni razvoj u Zagrebu Laslo Pinter.

U sobi s pOgledOm

U sobi s pOgledOm

Foto: HRT / HRT

Davor Gobac je najpoznatiji kao pjevač i skladatelj rock-grupe Psihomodo pop. U emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20 emitiramo novi nastavak razgovora kojeg autorski potpisuje Tomislav Goluban. 

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Vrijeme za glazbu / HR1

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 donosimo: Slovenci idući tjedan obilježavaju Prešernov dan - slovenski kulturni praznik; Mnogobrojni pododbori Srpskog kulturnog društva Prosvjete organizirali su Svetosavske akademije. 

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U Radio sceni - izlog Dramskog programa u 18:05, možete poslušati prvi dio radio drame "Bunjevački blues - saga o svitu koji nestaje" autora Tomislava Žigmanova, hrvatskog književnika i publicista, a od kraja listopada prošle godine i ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u srbijanskoj Vladi. Radio drama u dva dijela nastala je prema istoimenoj kazališnoj predstavi iz 2013 godine. Prekrasna bunjevačka ikavica posebna je vrijednost ove Žigmanovljeve proze za koju je bio višestruko nagrađivan.

Radio scena - izlog Dramskog programa

Radio scena - izlog Dramskog programa

Foto: HRT / HRT

Emisija TOP 20 emitira se od 20:15. Na njoj je svakoga tjedna 20 aktualnih singlova iz hrvatske produkcije, a svi izvođači i njihove pjesme rangiraju se po glasovima naših slušatelja. Zato, svoje glasove i prijedloge šaljite elektroničkom poštom na našu adresu top20@hrt.hr.

Top 20 - HR 1

Top 20 - HR 1

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu u sklopu emisije Sport i glazba možete slušati prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige Lokomotiva - Osijek od 15 sati i Slaven Belupo - Dinamo od 17:30 te susreta rukometašica Lige prvaka Lokomotiva - Storhamar od 16 sati.

Sport i glazba

Sport i glazba

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Skladbe Ivana Lukačića, Vinka Jelića i Francesca Sponge Uspera na programu su emisije Musica Croatica od 11 sati.

Musica Croatica

Musica Croatica

Foto: - / -

Pijanist Radu Lupu svirat će nam u Glasovirskim maštanjima od 11:30.

Glasovirska maštanja

Glasovirska maštanja

Foto: HRT / HRT

Gost emisije Tradicijska glazba od podneva, jest Emir Fulurija, DJ i urednik radijske etno/world music emisije "Izvorišta" te organizator i voditelj koncertnog programa "Vrelo zvuka" u zagrebačkom klubu Močvara.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Filmoskop od 13 sati bavi se filmom "Avatar: Put vode" Jamesa Camerona te podžanrom filma predgrađa u suvremenoj francuskoj kinematografiji.

Filmoskop

Filmoskop

Foto: HRT / HRT

Na Trećem od 19 sati u Operi na Trećem možete slušati snimku opere Alcina Georga Friedricha Handela iz Kraljevske opere u Londonu. Solistima, Zborom i Orkestrom Kraljevske opere Covent Garden ravna Christian Curnyn.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Skladbe Carla Domeniconija, Joaquína Turine i Francisca Tárrege slušamo u Arpeggiu od 22:30.

Arpeggio

Arpeggio

Foto: HRT / HRT

"Koncert za gitaru i orkestar" Heitora Villa-Lobosa izdvajamo za emisiju Kasni zvuci od 23 sata.

Kasni zvuci

Kasni zvuci

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!