Ove subote preporučujemo na radiju

11.06.2022.

08:22

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Inventuri od 9:05 donosimo: Utrka s inflacijom – kako bi obuzdala cijene goriva, Vlada smanjila trošarine i ograničila marže, za oporba to nije dovoljno. Dobročinstvo ili trgovina? – zbog sumnjivih okolnosti, dvije transplantacije bubrega sa živih nesrodnih donora u KBC-u Zagreb pod povećalom Državnog odvjetništva. Kad uzimaš lijekove, ne vozi – novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama na meti kritika oporbe i liječnika, koji bi trebali odlučivati o sposobnostima vozača. 

Inventura - tjedan pod povećalom

Inventura - tjedan pod povećalom

Foto: HRT / HRT

Od 1.siječnja 2023. rastu obiteljske mirovine. Tko će morati predati zahtjev, a kome će se automatski povećati? Kakva jesen čeka ostale umirovljenike? Mogu li računati na novi energetski dodatak? Je li došlo vrijeme za promjenu mirovinskog modela? Može li se ostvariti da prosječna mirovina iznosi barem 50 posto prosječne plaće? O tome u Intervjuu tjedna od 10:05 govori Silvano Hrelja, saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika.

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira iz HRT studija u Puli govorit ćemo o sezoni u istarskim marinama. Nakon dvije pandemijske godine u Rovinj su se ove godine vratili brodovi na kružnim putovanjima.

U Lučkoj upravi Rovinj najavljuju i dvije važne investicije - sanaciju pristališta za ribare na Valdibori te uređenje sjevernog lukobrana na otoku Katarina. Bi t će riječi i o najavljenoj obnovi i proširenju rive u Puli od riječkoga gata do ulaza u brodogradilište Uljanik.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

Ivan Kovač Kaj iz Koprivnice je ušao u osmo desetljeće života, bavi se raznim oblicima umjetnosti i do sad je objavio 10 samostalnih albuma. U emisji Vrijeme za glazbu od 12:20 emitiramo drugi dio razgovora kojeg autorski potpisuje Tomislav Goluban.

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Vrijeme za glazbu / HR1

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavljamo dobitnika 1. nagrade na 18. međunarodnom pijanističkom natjecanju Frederic Chopin, Brucea Xiaoyua Lija iz Kanade te donosimo snimku njegova završnog nastupa uz Varšavsku filharmoniju, pod vodstvom Andreya Boreyka.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo drugi dio diptiha Dubravka Jelačića Bužimskog: Nezaboravni razgovori u kavani Corso - Najradosniji performans iz doba komunizma. Za stolom Vladimira Vukovića Vladeka, filmskog kritičara, koji u kavani Corso okuplja prijatelje i umjetnike prkoseći sivilu ideologiziranog vremena sedamdesetih i početka osamdesetih, ovaj put se razgovara o opusu velikog Howarda Hawksa.

Radio scena - izlog Dramskog programa

Radio scena - izlog Dramskog programa

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo premijeru priče Ivana Tomičevića: Veliki kralj i mala kraljica.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 23 sata u emisiji Dobro došli u klub DJ MAX promovira različite žanrove elektroničke glazbe i urbane subkulture koju popularno nazivamo 'clubbing'. Emisija predstavlja novitete svjetske produkcije klupske glazbe, donosi aktualne hitove i klupske klasike.

Dobro došli u klub

Dobro došli u klub

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 19 sati poslušajte prvu operu u modernom značenju te riječi. "Orfeja" Claudija Monteverdija koju donosimo u izravnome prijenosu iz Bečke državne opere. Nastupaju: Georg Nigl, tenor, Slávka Zámečníková, mezzosopran, Kate Lindsey, mezzosopran, Christina Bock, mezzosopran, Andrea Mastroni, bas. Prati ih ansambl Concentus Musicus Wien kojim ravna Pablo Heras-Casado.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!