Ove subote preporučujemo na radiju

25.03.2023.

05:37

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Zašto je kockanje izbilo na vrh ovisnosti u Hrvatskoj? Koliko je društvo efikasno u bobi protiv svih vrsta ovisnosti? Što su uzroci vršnjačkog nasilja? Zašto sve više mladih obolijeva od depresije i anksioznosti? Koliko škola i obitelj mogu prepoznati i riješiti probleme mladih? Odgovore na ta pitanja možete čuti u emisiji Intervju tjedna u 10:05, a gost je psihijatar Davor Bodor iz Klinike za psihijatriju Sv. Ivan u Zagrebu.  

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U iščekivanju otvorenja Stonske obilaznice, posljednjeg dijela projekta spajanja Juga Hrvatske, u današnjoj emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz HRT studija u Dubrovniku, govorimo i o brzoj cesti do zračne luke Dubrovnik, nautičkom turizmu, zdravstvu na otocima i boljoj zdravstvenoj skrbi od otvorenja Dnevne bolnice u Metkoviću, kao i obilježavanju dana stonske kamenice te znanstvenom skupu o Kulturi sjećanja na otocima i uređenju muzejske zbirke Olivera Dragojevića. 

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

Valerija Nikolovska je pjevačica u čijoj glazbi nalazimo blues, jazz, funk, soul i gospel utjecaje. Sklada vlastite pjesme, piše tekstove, surađuje s brojnim kolegama, a u eteru je najprepoznatljivija po hitovima "Mogu i sama" i "Svima želim raj za sve" snimljenim u suradnji s grupom Mayales. U emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20 emitiramo prvi dio razgovora kojeg autorski potpisuje Tomislav Goluban.    

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji za nacionalne manjine, Multikultura, od 16:05 donosimo: Mađarsko kulturno društvo Nepkor iz Osijeka ove godine obilježava sedamdeset i sedam godina rada. I Nijemci su nam dali povod zadržati se u Osijeku i to gastronomski. Mnoga su jela u Slavoniji švapska, a u osječkoj Ugostiteljsko turističkoj školi počeli su pripremati jela s okusom švapske tradicije. Idemo i u Knin i kninsko zaleđe doznati o nastavi srpskoga jezika i kulture.   

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 slušat ćemo etno glazbu iz Istre u izvedbi etnoskupine Veja iz Pazina.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Une Radić Nezadovoljna vještica.

Emisija TOP 20 emitira se od 20:15. Na njoj je svakoga tjedna 20 aktualnih singlova iz hrvatske produkcije, a svi izvođači i njihove pjesme rangiraju se po glasovima naših slušatelja. 

Galerija
Etnoton, Foto: HRT/HRT
Priča za velike i male, Foto: HRT/HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20:45 možete pratiti prijenos kvalifikacijske nogometne utakmice za Europsko prvenstvo Hrvatska – Wales koja se igra na Poljudu u Splitu.  

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 19 sati u Operi na Trećem na snimci izvedbe iz Metropolitan opere održane prošle subote, slušamo operu Lohengrin, Wagnerovo vrhunsko remek-djelo koje se trijumfalno se vratilo na pozornicu Meta nakon 17 godina. Glazbeni ravnatelj Meta, Yannick Nézet-Séguin dirigira vrhunskom solističkom postavom na čelu s tenorom Piotrom Beczałom u naslovnoj ulozi i sopranisticom Tamarom Wilson.  

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!