Ove subote preporučujemo na radiju

18.06.2022.

08:01

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Inventuri od 9:05 donosimo: Agonija bez kraja – inflacija na korak do 11%, najviše u povijesti Hrvatske, a čeka nas novo značajno poskupljenje goriva. Seks i politika – uoči prijevremenih izbora u Splitu pretresaju se pojedinosti skandala u kojem su se našli suradnici bivšeg gradonačelnika. Tko će kome, ako ne svoj svome – još jedan posrnuli političar iza rešetaka Remetinca, ovaj put pali bivši petrinjski gradonačelnik i sin.

Inventura - tjedan pod povećalom

Inventura - tjedan pod povećalom

Foto: HRT / HRT

Nedavni napad na bivšu saborsku zastupnicu Vesnu Škulić i nespretne izjave političara u splitskoj Tinder aferi, samo su dio problema s kojima se susreće preko 600 tisuća osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Koji su ključni problemi, što ih najviše muči, o tome ćemo razgovarati u Intervjuu tjedna od 10:05 s Ankom Slonjšak, pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom.

 

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira iz HRT studija u Dubrovniku tema je Pelješki most, odnosno Most Pelješac koji bi trebao biti otvoren 26. srpnja. Pričati ćemo i o turističkoj sezoni na Pelješcu, gastronomiji i brojnim festivalima koji se organiziraju na tom području, zaslanjenosti Doline Neretve, nagradama koje su dobili vinari Korčule, arheološkim istraživanjima Pelješca, ali i filmu, Ponta Lopud Festivalu.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

U emisiji "Na pragu uspjeha" od 13:10 predstavljamo pijanisticu Meliku Buzu, sudionicu 18. međunarodnog natjecanja mladih glazbenika "Ferdo Livadić". Sa snimke njezina recitala održanog u Galeriji Prica u Samoboru, 27. rujna 2021., čut ćemo djela Alberta Ginastere, Ferde Livadića, Frederica Chopina i Mauricea Ravela.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 uz ostalo donosimo: Petrovačko zvono najveća je manifestacija kulture Rusina u Republici Hrvatskoj.

Održana je u Petrovcima protekloga vikenda 49. put. Upoznat ćemo vas s jednim od najvećih zabavljača austro - ugarske kulturne scene u prvoj polovini dvadesetoga stoljeća, buntovnikom i obiteljskom "crnom ovcom".

On je - Roda Roda, zaljubljenik u Slavoniju rođen prije 150 godina.

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo djelo Dubravka Jelačića Bužimskog: Nezaboravni razgovori u kavani Corso: Jedan čovjek i jedna žena na zagrebačkim ulicama. Ovom prilikom u središtu zbivanja za stolom u kavani Corso, nije intelektualna rasprava već intiman, komoran razgovor mladog Bužimskog s Vladimirom Vukovićem Vladekom. Naime, budući pisac, tadašnji student, prepričava slučajan noćni susret i traži od sugovornika da mu pomogne naći u njemu dublji smisao.

Radio scena

Radio scena

Foto: HRT / HRT

U emisiji Etnoton od 19:25 predstavit ćemo novi album "Dušo, sad pođi samnom" koji je nastao suradnjom sastava Sinovi atara i sastava Zwizde.

Etnoton

Etnoton

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Ivane Blumenschein: Izgubljene točkice.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 23 sata u emisiji Dobro došli u klub DJ Max promovira različite žanrove elektroničke glazbe i urbane subkulture koju popularno nazivamo 'clubbing'. Emisija predstavlja novitete svjetske produkcije klupske glazbe, donosi aktualne hitove i klupske klasike.

Dobro došli u klub

Dobro došli u klub

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 19 sati u Operi na Trećem možete slušati odgođeni prijenos iz Metropolitan opere u New Yorku. Na programu je opera u tri čina Život razvratnika Igora Stravinskoga. Solistima, zborom i orkestrom Opere Metropolitan ravna Susanna Mälkki.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!