Ove subote preporučujemo na radiju

25.06.2022.

08:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Inventuri od 9:05 donosimo:  U borbi s poskupljenjima, Vlada zamrznula cijene goriva, osim na autocestama; što nas čeka nakon dva tjedna, nitko ne zna. Muke po europskom članstvu! – Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata, BiH prvo mora promijeniti izborni zakon. I dalje u suživotu s kontejnerima – u Zagrebu do jeseni odgođen novi sustav zbrinjavanja i naplate otpada.

 Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana.

Inventura - tjedan pod povećalom

Inventura - tjedan pod povećalom

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 donosimo: U dogradnju vanjskog veza luke u Sućurju na Hvaru uloženo gotovo 30 milijuna kuna; Program razvoja otoka : za sufinanciranje infrastrukturnih projekata u Splitsko-dalmatinskoj županiji u 2022. odobreno gotovo 5 milijuna kuna; Na Drveniku Velikom obnavlja se spomen-obilježje Majka domovina: ponovno će se ispisati imena više od 800 stradalih u zbjegu u El Shattu;  U Nerežišćima na Braču američki bračni par iz New Yorka živi u skladu s prirodom. 

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavljamo pijanisticu Luciju Dogan, sudionicu 18. međunarodnog natjecanja mladih glazbenika "Ferdo Livadić". Sa snimke njezina recitala održanog u Galeriji Prica u Samoboru, 27. rujna 2021., čut ćemo djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Borisa Papandopula i Roberta Schumanna.

Na pragu uspjeha

Na pragu uspjeha

Foto: HRT / HRT

Njemačka zajednica - Zemaljska udruga Podunavskih Švaba iz Osijeka već dvadeset i jednu godinu organizira Međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku - o dugoj tradiciji i ovogodišnjem programu, za emisiju Multikultura, od 16:05 reći će više Hanna Klein iz Njemačke zajednice.

Slovenci 25. lipnja slave Dan državnosti Republike Slovenije. Slovenska su društva različitim programima obilježila državni slovenski praznik, u zagrebačkom Slovenskom domu proslava je počela prikazivanjem dokumentarnog filma "Trideset vrhova za 30 godina samostalne Slovenije.

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U Etnotonu od 19:25 govorit ćemo o projektu Folk & Roll koji je nastao suradnjom sastava Singrlice s ansamblom Sudar Percussion. Razgovarali smo s gospođom Danijelom Jurac iz Singrlica, te s gospodinom Goranom Gorše, voditeljem ansambla Sudar Percussion.

Etnoton

Etnoton

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu, uz jutarnje protezanje, tuš-kabinu, kavu, put do posla i prvu misao, ide i radijski osmijeh. Svakoga jutra od 6:00 do 10:00, uz vas smo u emisiji Dobro jutro!  

Dobro jutro

Dobro jutro

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

"Maske, krinke, krabulje" podnaslov je Intrade od 18 sati na Trećem programu u kojoj izdvajamo: "Muziku za viteški balet" Ludwiga van Beethovena, "Maske za klavir solo" Claudea Debussyja i "Maskeradu" - suitu iz glazbe za Ljermontovljevu dramu za simfonijski orkestar Arama Hačaturjana.

S djelima Paganinija, Jarnovića, Liszta i Cassada u emisiji Senza voce od 19 sati, vodimo vas prema glavnom događaju večeri,Opera na Trećem od 19:30 u kojoj slušamo snimku opere „Krabuljni ples“ Giuseppea Verdija iz milanske Scale.

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!