Ove subote preporučujemo na radiju

09.07.2022.

07:54

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Sportski vremeplov od 8:05 prisjećamo se najvažnijih trenutaka iz hrvatske i svjetske sportske povijesti, s insertima iz prijenosa najvažnijih dogadjaja u tom razdoblju, intervjuima, osvrtima na postignute rezultate uz podsjetnik na najvažnija natjecanja koja su obilježila sportsku povijest.

Sportski vremeplov

Sportski vremeplov

Foto: HRT / HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira iz HRT studija u Rijeci vodimo vas na otok Cres. U malom ribarskom mjestu, s najvećim brojem predivnih pješčanih plaža na otoku, u Martinšćici, otvorena je jedinstvena izložba posvećena tradicionaalnim ribarskim alatima. I dalje smo na Cresu i priča nas vodi u povijesni grad Osor, riznice povijesnih ostavština i bogatstva.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 na programu je In memoriam - Ivica Kunčević, kazališni redatelj.

U sobi s pOgledOm

U sobi s pOgledOm

Foto: HRT / HRT

Zoran Haraminčić je multiinstrumentalist, producent, snimatelj i naš umirovljeni kolega. U prošlosti je surađivao s brojnim glazbenicima, a danas djeluje u sklopu dueta Bok Blues i električnog sastava Be Ha Ve s kojim je objavio drugi album Our Songs. U emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20 emitiramo drugi dio razgovora kojeg autorski potpisuje Tomislav Goluban.

 

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Vrijeme za glazbu / HR1

Vijeće bosanske nacionalne manjine grada Zagreba i ove godine organiziralo je ultramaraton Vukovar – Srebrenica u počast žrtvama, a o tome govorimo u emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05.

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo djelo Antuna Šoljana: Brod u boci.

Pisac-pripovjedač posjećuje muzeje, a posebno je zaljubljen u pomorske muzeje. Tako u jednom malom, provincijskom muzeju, nalazi izložak koji ga neodoljivo privlači. Promatrajući ga vidi živu plovidbu. Ne pomišlja da oni koje on gleda, možda vide njega.

Radio scena

Radio scena

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o Tibetima. Ne o širokoj planinskoj regiji u Aziji, već o tibetima u Međimurju i Podravini. Bili smo na otvorenju izložbe "Tibeti u Međimurju i Podravini" 6. srpnja te smo razgovarali s autoricama, Janjom Kovač i Marijom Mesarić.

Etnoton

Etnoton

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Mirjane Mrkela: Mlin nasred rijeke. 

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati emisija Svakom loncu poklopac zamišljena je kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U Operi na Trećem od 20 sati možete pratiti snimku opere La Gionconda Amilcharea Ponchiellia koja je održana u milanskoj Scali.

Opera na Trećem

Opera na Trećem

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!