Ove subote preporučujemo na radiju

16.07.2022.

07:57

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1) 

U emisiji Sportski vremeplov od 8:05 prisjećamo se najvažnijih trenutaka iz hrvatske i svjetske sportske povijesti, s insertima iz prijenosa najvažnijih događaja u tom razdoblju, intervjuima, osvrtima na postignute rezultate uz podsjetnik na najvažnija natjecanja koja su obilježila sportsku povijest.

Sportski vremeplov

Sportski vremeplov

Foto: HRT / HRT

U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 gostuje slikar Zoltan Novak

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavit ćemo pijaniste Ildika Rozsonitsa i Jana Schulmeistera, dobitnike 3. i 2. nagrade na Međunarodnom radijskom natjecanju Concertino Praga 2021.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 Udruga "Naše ognjište" iz općine Biskupije svoje je projekte posvetila očuvanju baštine dalmatinskih Srba. Ulažu napore u očuvanje baštine Dalmatinske Zagore i organiziraju razne tečajeve, poput tkanja. Njihove su aktivnosti privukle mnoge stanovnike toga kraja da zajednički, na oživljenoj prošlosti i sačuvanoj baštini, grade i osnažuju identitet zajednice. Udrugu "Naše ognjište" posjetila je Lidija Grubišić i donosi zanimljivu priču o trudu, radu i ustrajnosti žena Dalmatinske Zagore.

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U terminu Radio scena - izlog Dramskog programa od 18:05 emitiramo djelo nepoznatog autora iz 18. stoljeća: Komedija o jubavi kapetana Nikole Ivulića. Zbog bavljenja antropologijom i seksualnošću na vrlo opscen, rableovski način, čini se gotovo nevjerojatnim da ju je napisao fra Kleme Grubišić kojem se, inače, komedija pripisuje. Praizvedena je sedamdesetih godina u beogradskom kazalištu Atelje 212 gdje se na repertoaru zadržala više od jednog desetljeća, dok je hrvatsku kazališnu praizvedbu doživjela na Splitskom ljetu 1998 u režiji Paola Magellia

Radio scena

Radio scena

Foto: HRT / HRT

U emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o 56. Međunarodnoj smotri folklora Zagreb. Tema ovogodišnje Smotre je "Tradicijska baština između Srednje Europe i Mediterana".

Etnoton

Etnoton

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19: 48 pripremili smo priču Koraljke Balota: Pucko Bas i njegovi kućni ljubimci.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati emisija Svakom loncu poklopac zamišljena je kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Svakom loncu poklopac

Svakom loncu poklopac

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem od 21 sat koncert svečanog otvorenja 47. Osorskih glazbenih večeri donosi izvedbe skladbi Vivaldija, Respighija, Tartinija, Paganinija i Wolfa, a nastupa Baselski komorni orkestar, uz solisticu Bomsori Kim. Od "Proljeća" Antonija Vivaldija, do zaključno njegovog koncerta "Ljeto", nižu se djela koja ističu virtuoznost solistice u Kreislerovoj obradi "Đavoljeg trilera" Giuseppea Tartinija te poznatim Paganinijevim violinskim zadaćama, dok će sjajan zvuk ansambla biti izražen u Respighijevoj Trećoj suiti "Stari plesovi i arije", te Talijanskoj serenadi Huga Wolfa.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!