Ove subote preporučujemo na televiziji

16.07.2022.

07:58

Autor: HRT

Subota, 16. srpnja na Prvom

Subota, 16. srpnja na Prvom

Foto: Baš kao ona / film

Iz programa HTV-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U 20:10 ne propustite romantičnu komediju Baš kako ona. Priča je to o dvije sestre koje se godinama ne slažu i njihovoj baki... U naslovnim ulogama Toni Collett, Cameron Diaz i Shirley MacLaine.

Kriminalistički film Parker, s Jasonom Stathamom i Jennifer Lopez u glavnim ulogama, pogledajte u 23 sata. 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

Na južnoj obali Šri Lanke, Ben Fogle upoznaje Janey, veterinarku koja je ostavila posao u Newcastleu i sada pomaže uličnim psima kojih na ovom otoku ima oko tri milijuna. Dokumentarna serija  Ben Fogle - Ljudi od divljine na rasporedu je u 20:05.

Povijesni grad Omiš već je više od pola stoljeća simbol klapske pjesme, upisane i u nematerijalnu kulturnu baštinu čovječanstva. U 21 sat prenosimo Završnu večer muških klapa Festivala dalmatinskih klapa - Omiš 2022., a tko je pobijedio saznat ćemo u 23:30.

U 22:35 slijedi dokumentarni film Ošljačka saga (2016.). Film autorice Tanje Kanceljak nije samo priča o otoku nego i glazbena priča u kojoj pratimo život na jednom malom otoku, smještenom između sela i grada, između Zadra i Preka, otoka duge povijesti i bogate tradicije. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Unatoč ograničenjima koja su minimalizirala umjetnička događanja tijekom dvije pandemijske godine,  prošle je godine u Svetvinčentu održan 22. Festival plesa i neverbalnog kazališta. Uoči ovogodišnje manifestacije, direkcija Festivala poziva vas da u 20:05 da pogledate kako je to izgledalo.

Od 21 sat prenosimo svečano otvorenje 47. Osorskih glazbenih večeri koje će biti obilježeno koncertom iz Crkve uznesenja blažene Djevice Marije u Osoru. Prijenos možete pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi. 

U 22:10 slijedi britanski film Razgolićeni. Film je osvojio nekoliko nagrada, uključujući i nagrade za najboljeg redatelja (Mikea Leigh) i glumca (David Thewlis) u Cannesu, a nominiran je za Zlatnu palmu.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati. 

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.    

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!