Ove subote preporučujemo na televiziji

23.07.2022.

07:38

Autor: HRT

Subota, 23. srpnja na Prvom

Subota, 23. srpnja na Prvom

Foto: Plavi cvijet / film

Iz programa HTV-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U 20:10 ne propustite dramu "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste. Film je na prošlogodišnjem Pula film festivalu osvojio Veliku zlatnu arenu, Zlatne arene za režiju i glavnu žensku ulogu (Vanja Ćirić) te Nagradu kritike za najbolji film u Hrvatskom programu. 

Osim filmova u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji, i ove godine na Pulskom filmskom festivalu publika je uživala u projekcijama filmskih klasika, ali i posebnim projekcijama najboljih europskih filmova, te filmova za djecu i mlade. Kroz program svečane dodjele nagrada provest će nas Iva Šulentić i Ivan Vukušić, ugođaj će svojom glazbom upotpuniti istarska kantautorica Elis Lovrić, a vi najuzbudljiviju večer festivala i ove godine možete pratiti u prijenosu od 21:40 na Prvom.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

Ben upoznaje Annalisu koja s malim djetetom živi u švedskoj divljini. Isprva mu nije lako razumjeti što je motivira. Zbunjuje ga njezina odluka da živi kao beskućnica, umjesto da se prikloni konvencionalnom načinu života. Dokumentarna serija Ben Fogle - Ljudi od divljine slijedi u 20:05.

Dokumentarist i pisac Simon Reeve predstavlja nam najzanimljivije trenutke svojih uzbudljivih putovanja svijetom. Posljednju epizodu dokumentarne serije Nevjerojatna putovanja Simona Reevea emitiramo u 21 sat. 

Na 11. godišnjicu smrti glazbene ikone Amy Winehouse ne propustite BBC-jev dokumentarni film "Naša priča o Amy". Intiman i emotivan prikaz života i preranog odlaska omiljene britanske glazbenice na rasporedu je u 22:05.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Eurovizija mladih glazbenika, međunarodno natjecanje klasičnih glazbenika na različitim instrumentima u dobi od 12 do 21 godine, koje pod okriljem Europske radiodifuzijske unije u bijenalnom ritmu traje već četiri desetljeća, ove se godine održava u Montpellieru. Boje Hrvatske branit će osamnaestogodišnji pijanist Ivan Petrović-Poljak. Prijenos slijedi u 21 sat.


Romantična drama "Najmirnije more toga ljeta" treći je film u karijeri japanskog redatelja Takeshija Kitana. Riječ je o pravoj studiji karaktera te ostvarenju sporog ritma i vrlo sugestivnog ozračja. Film ne propustite u 22:55.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati. 

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!