Ove subote preporučujemo na televiziji

13.08.2022.

08:00

Autor: HRT

Subota, 13. kolovoza na Prvom

Subota, 13. kolovoza na Prvom

Foto: Ujedinjena kraljevina / film

Iz programa HTV-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U 20:10 ne propustite film Ujedinjena kraljevina, snimljen prema istinitoj priči o ljubavi između Seretsea Khame, prestolonasljednika Bečuane (kasnije Bocvane, čiji je bio predsjednik) i njegove supruge Ruth Williams Khama.

Sarajevo tijekom rata u Bosni, pod udarom granata i snajpera vojnih i paravojnih jugoslavenskih postrojba, grad kojim bespomoćno kruže međunarodni promatrači i radoznali novinari. Jedan od njih, Britanac Henderson zainteresira se za sudbinu djevojčice Emire... "Dobro došli u Sarajevo", film redatelja Michaela Winterbottoma, pogledajte u 22:35.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U 20:05 emitiramo dokumentarnu seriju Ben Fogle - Ljudi od divljine. U ovoj epizodi Benn, na više od 2000 metara nadmorske visine, u sjevernoj Etiopiji, upoznaje Susan, 70-godišnju Škotkinju koja vodi restoran na vrhu planine. 

U 20:55 slijedi dokumentarna serija Michael Palin: Moja putovanja. Vidjet ćemo kako je uspjeh serije "Put oko svijeta za 80 dana" omogućio Michaelu Palinu da nakon toga krene na još zahtjevnije putovanje.

Glazbeno-dokumentarni film Mistify - Michael Hutchence, o glavnom pjevaču australske skupine INXS, emitiramo u 21:40. Široki dijapazon glasova i kućnih uradaka u ovom dokumentarcu animiraju Hutchenceovu osobnost, otkrivajući iznenađujuću priču s dubokim zanosom...

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

U 20:05 prikazujemo kronike Sarajevskog filmskog festivala. Kao i prethodnih godina, tako i ove, sve aktualnosti i događaje, program i goste te dobitnike nagrada možete pratiti u kronikama Sarajevo Film Festivala. 

U 20:20 ne propustite triler Jackie Brown, glasovitog Quentina Tarantina. Glume Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert Forster, Robert De Niro, Bridget Fonda, Michael Keaton...

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati. 

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!