Ove subote preporučujemo na televiziji

18.03.2023.

07:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Matko Švarc / HRT

Iz programa HTV-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U 20:15 prikazujemo američko-britansku dramu Tulipanska groznica s Alicijom Vikander i Daneom DeHaanom na čelu glumačke ekipe. Priča se odvija u Amsterdamu u 18. stoljeću kada jednu djevojku, ostalu bez roditelja, prisile na udaju za bogata i moćna trgovca.

Film Festival straha koji emitiramo u 22:50 nominiran je 2021. za nagradu Saturn u kategoriji najboljeg filma. Mladom američkom paru, Dani i Christian, veza je na rubu raspadanja. No Dani zadesi tragedija u obitelji pa ipak odluče ostati zajedno...

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

U posljednjem nastavku osme sezone dokumentarne serije Ben Fogle - Ljudi od divljine koji emitiramo u 20:15 istraživač Ben putuje u Northumberland na sjeveru Engleske gdje će provesti tjedan s Kezzom i Nathalie, parom koji se odrekao rokerskog načina života i odselio se u šumu. 

Michael Palin kreće na epsko, poučno putovanje u Irak. Prateći rijeku Tigris duž više od 1600 kilometara, od njezina izvora u istočnoj Turskoj do Perzijskoga zaljeva, Michael želi otkriti kako izgleda život 40 milijuna stanovnika Iraka. Prvu epizodu dokumentarne serije Michael Palin: Putovanje u Irak prikazujemo u 21:10. 

Novu emisiju 30. sezone hvaljenog talk showa Grahama Nortona prikazujemo u 22 sata. Graham i u spomenutoj sezoni u svojoj BAFTA-om nagrađenoj zabavnoj emisiji razgovara s mnogobrojnim svjetskim zvijezdama o njihovu životu, karijeri i aspektima kulture. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Povijest kaže da je veliki Napoleon Bonaparte nakon poraza kraj Waterlooa izgubio moć, zemlju i slavu. Bio je izgnan na otok Svetu Helenu, gdje je navodno umro očajan. Međutim, povijest zna pogriješiti. Film Carevo novo ruho (The Emperor's New Clothes) snimljen prema romanu Simona Leysa iz 1992. godine Napoleonova smrt emitiramo u  18:20.  

Kao temelj za film Bliski susreti treće vrste slavnom Stevenu Spielbergu poslužila je knjiga The UFO Experience dr. J. Allena Hyneka (tehnički savjetnik za film, a nakratko se u njemu i pojavljuje). Znanstvenofantastični klasik emitiramo u 20:10. 

Film Taksist Martina Scorseseja jedan je od najboljih američkih filmova snimljenih sedamdesetih godina. Utemeljen na scenariju Paula Schradera, kasnije vrlo zanimljivog redatelja (Američki žigolo). New York, 1970-ih. Bivši marinac i vijetnamski veteran Travis Bickle pati od nesanice i počinje raditi noću kao taksist. Dramu emitiramo u 22:40.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.    

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!