Ove nedjelje preporučujemo na televiziji

08.05.2022.

06:36

Autor: HRT

Lipicanci/Jadnici/ Robert Mitchum, zločesti dečko Hollywooda/Valdezovi konji

Lipicanci/Jadnici/ Robert Mitchum, zločesti dečko Hollywooda/Valdezovi konji

Foto: promo / HRT

Iz programa HTV-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U 20:10 ne propustite dokumentarni film Lipicanci. Pitoma glava, male uši, skladan i lijep vrat, lijepo tijelo i elegantan stav - to je lipicanac. Ta pametna, elegantna i privržena pasmina konja tijekom povijesti bila je namijenjena paradnom i zaprežnom jahanju.

U 21:05 na rasopredu je dokumentarni film Robert Mitchum, zločesti dečko Hollywooda. Robert Mitchum je bio najimpresivniji idol zlatnog doba Hollywooda. Dokumentarni film priča priču o "čovjeku s dva lica", uz pomoć njegova sina i njemu bliskih ljudi, kao i osobnih arhivskih materijala. 

U 22:35 prikazujemo ratni film Tora! Tora! Tora! (1970.). Film je 1971. osvojio Oscara za najbolje vizualne efekte. Ova dramatična filmska priča o napadu na Pearl Harbor podrobno prikazuje sve što se događalo u danima koji su prethodili jednom od najtragičnijih događaju u američkoj povijesti.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

U povodu 170 godina Hrvatske gospodarske komore u 20:05, prenosimo koncert Tradicija za budućnost. Koncertom u KD Vatroslava Lisinskog obilježava se 170-godišnja suradnja, zajedništvo i nastojanja da u toj suradnji s gospodarstvenicima HGK stvara okruženje koje će pridonijeti boljoj kvaliteti života svih građana. HGK je oduvijek partner poduzetništvu i podrška gospodarstvenicima u poslovnom putu, rastu i razvoju.

U 21:25 prikazujemo akcijsko-pustolovni film Valdezovi konji. Film redatelja Johna Sturgesa snimljen je 1973. godine prema romanu "The Valdez Horses" Leeja Hoffmana. Godina je 1880. Indijanac Valdez preživljava uzgajajući konje... 

U 23:05 prikazujemo prvi nastavak dramske serije Jadnici. Riječ je o adaptaciji remek-djela Victora Hugoa, djela koje dojmljivim intenzitetom i suvremenim odjekom istražuje borbe i trijumfe niže klase te potragu za boljim životom. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:25 prikazujemo dokumentarni film Mosor živi vječno. Dobri duh, ne samo Splita, nego i novinarstva, ljudskosti i altruizma, Milorad Bibić Mosor, umro je 2012. godine. S nijansom nostalgije za ljepšim vremenima njegove mladosti "Mosor živi vječno" analizira iznimnu optimističku osobnost. 

U 22:10 ne propustite izdanje emisije Art a la carte koje se bavi festivalom animiranog filma - Animafestom Zagreb. Jedini hrvatski filmski festival A kategorije, svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb, ove godine slavi 50 godina!

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!