22:18 / 24.03.2021.

Autor: Gorana Hegediš

Ovoga četvrtka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Pixabay / -

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:30 posjetili smo Narodni muzej u Labinu te donosimo priču o povijesti rudarstva i povijesnim događajima vezani uz proglašenje Labinske republike 1921.

U emisiji Povijest četvrtkom od 13:10 bit će riječi o životu i djelu Friedricha Engelsa, njemačkog sociologa, filozofa i revolucionara.

Tas Cru je blues gitarist, pjevač i povremeni usni harmonikaš koji živi u New Yorku. Izbor pjesama s njegovog aktualnog albuma Drive On, autorski je odabrao Tomislav Goluban za emisiju Po vašem izboru od 16:05.

U Religijskom forumu od 18:05 poslušajte: Požeški biskup Antun Škvorčević govori o motivima i ciljevima Međureligijske molitve koja će se sutra održati u Spomen području Jasenovac, u povodu Dana obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika i okupit će predstavnike Katoličke crkve, Srpske pravoslavne, Židovske te Islamske zajednice. Ususret Pesahu donosimo poruku i čestitku glavnog rabina Židovske zajednice Bet Israel Kotela Dadona.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Nade Iveljić O zecu koji je trčao i kad nije trčao.

U zajedničkoj emisiji Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske, Hrvatima izvan domovine, od 20:15 uz ostalo poslušajte: Prvi digitalni popis Hrvata i njihovih potomaka proveden je u Argentini. Hrvatski centar u Beču dodijelio Kulturnu nagradu "METRON 2021.", posthumno nedavno preminulom dr. Josipu Seršiću, jezikoslovcu i povjesničaru, članu Hrvatske akademske zajednice i Austrijskog društva kroatista u Beču. U mnogim naseljima u Madarskoj postoje "zavičajne kuće" koje čuvaju graditeljsku i etnografsku baštinu hrvatskoga naroda. Vlada Republike Hrvatske nastavlja pružati financijsku potporu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

U emisiji Homo sapiens od 12:35 gost je investitor, osnivač i bivši direktor HG spota,veliki zagovornik električnih vozila i osnivač udruge Strujni krug, Hrvoje Prpić.

Četvrtkom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Četvrtkom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Homo sapiens / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati možete pratiti izravni prijenos Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra HRT-a koji se održava u zagrebačkoj Laubi. Nastupit će pijanist Ivan Krpan. Dirigent je Enrico Dindo. Na programu su uvertira Koriolan Ludwiga van Beethovena, Simfonija u C-duru Julija Bajamontija i 27. Koncert za klavir i orkestar u B-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!