Ovoga četvrtka preporučujemo

02.09.2021.

08:11

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 nastavljamo priču o školovanju Nikole Tesle u Hrvatskoj.

Čini se da postoji čak nekoliko 'centara svijeta'... Jedan od njih je zasigurno onaj u Karlovcu, a zove se - Paviljon Katzler u koji vas vodimo u emisiji Put pod noge od 12:30.

Dana 1. listopada 1949. godine u 15 sati po lokalnom vremenu Mao Zedong, predsjednik Komunističke partije Kine, proglasio ja na Trgu Tiananmen u Pekingu stvaranje Narodne republike Kine. Kako su komunisti predvođeni Maom pobijedili u dugoj borbi s japanskim okupacijskim snagama i režimom Čang Kaj-šeka, poslušajte u novom nastavku emisije Povijest četvrtkom od 13:10.

Četvrtkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Četvrtkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Povijest četvrtkom / HR1

Veronica Lewis je američka klaviristica, pjevačica i skladateljica koja se albumom prvijencom "You Ain't Unlucky" nametnula globalnoj blues sceni. Danas ćete u emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušati izbor s tog albuma.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Po vašem izboru / HR1

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Andree Zlatar Kašnjenje.

U kratkome poetskom eseju autorica analizira svoju sklonost stihovima Renéa Chara: Žuri ti se da pišeš / žuri ti se da pišeš / kao da kasniš za svojim životom. U dijalogu s tim stihovima autorica počinje shvaćati osobnu istinu kašnjenja kao neprestanog odgađanja, a u krajnjoj konzekvenci - odgađanja života.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Male forme / HR1

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Višnje Babaić Višnjić Zeleni makovi.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine možete slušati od 20:15.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 16 sati možete slušati Drugi dio dana dnevni radijski show koji donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacije iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 20 sati možete pratiti snimku otvorenja Glazbenog festivala Schleswig-Holstein, održanog 5. srpnja 2020. na imanju Hasselburg. Na koncertu su nastupili ugledni solisti, mandolinist Avi Avital, violončelistica Sol Gabetta, klarinetistica Sabine Meyer, harfist Xavier de Maistre, udaraljkaš Martin Grubinger, te orkestar NDR Elbska filharmonija, pod ravnanjem Alana Gilberta. Izvodili su djela J. S. Bacha, Ishija Makija, Francois-Adriena Boieldieua, L. van Beethovena, Felixa Mendelssohna i Edvarda Griega.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!