Ovoga četvrtka preporučujemo

15.09.2021.

13:11

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U Hrvatskoj traje prvo Nacionalno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom - "Amorova žlica" - za društvo jednakosti. Sudjeluju osobe s invaliditetom od 17 godina i starije, a prijave su i dalje otvorene. Gastro natjecanje će se održati na 7 lokacija, traje do prosinca, a kandidati se natječu u tri kategorije: pripremi hrane, posluživanju hrane i pripremi koktela. Cilj je osim samog natjecanja, učenje i stjecanje praktičnih znanja koja se mogu tražiti u turističko-ugostiteljskom objektu. O tome govorimo u emisiji Šesto čulo od 9:30.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji Iskustvo prostora od 10:05 u povodu 60. obljetnice djelovanja Instituta za povijest umjetnosti približit ćemo vam ulogu i važnost te institucije u situacijama nakon potresa. Pozvat ćemo vas i na 8. Zagreb Design Week koji počinje u utorak u Hali 5 Tehničkog muzeja Nikola Tesla s temom Otpornost.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Iskustvo prostora / HR1

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas na otok Krk u grad Krk gdje ćemo doznati povijesne priče o tom gradu.

Četvrtkom na Prvom programu Hrvatskog radija

Četvrtkom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Put pod noge / HR1

Dana 24. kolovoza 1218. godine odabrani odred njemačkih, frizijskih i austrijskih vitezova i vojnika krenuo je u napad na utvrde u Damietti, luci koja je nadzirala ulazak u Nil i daljnji put prema Kairu. Zašto su krenuli u taj juriš i što je s njim počelo, poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10.

Zagrebački duet Bok Blues čine Zoran Haraminčić i Davor Bunčić. Na ovogodišnjem 12. Croatian Blues Challengu slavili su u solo/duo kategoriji i ubrzo nakon pobjede objavili prvi studijski album "Memphis Insight". Izbor pjesama s tog izdanja čini današnji autorski odabir Tomislava Golubana za emisiju Po vašem izboru od 16:05.

Galerija
Četvrtkom na Prvom programu Hrvatskoga radija, Foto: Povijest četvrtkom/HR1
Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija, Foto: Po vašem izboru/HR1

U Religijskom forumu od 18:05 poslušajte: U Jasenovcu je obilježena 80. obljetnica stradanja jasenovačkih žrtava svečanom liturgijom na kojoj su bili brojni episkopi Srpske pravoslavne Crkve. U Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji u Zagrebu održan je znanstveni skup "Novomučenici - poliperspektiva". Vjernici židovske vjeroispovijesti proslavili Jom Kipur. Predstavljena knjiga "Studije o arhitekturi sinagoga u Hrvatskoj" autora Zlatka Karača. Najavljujemo webinar "Naša duhovna nasljeđa i antivakserski populizam" i projekt Mali svjetionik koji već četvrtu godinu traži najboljeg radnika.

Četvrtkom na Prvom programu Hrvatskog radija

Četvrtkom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Religijski forum / HR1

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Đurđice Stuhlreiter Strašilo.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine možete slušati od 20:15.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 18:45 možete pratiti prijenos nogometne utakmice Eurolige Dinamo – West Ham.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati donosimo In memoriam maestro Loris Voltolini, koji je preminuo u subotu 11. rujna. Slušat ćemo snimku iz arhiva Hrvatskog radija njegove izvedbe Requiema Giuseppea Verdija, održane na 42. Dubrovačkim ljetnim igrama, 25. srpnja 1991. godine. U izvedbi pod ravnanjem maestra Voltolinija nastupili su tada solisti Ivanka Boljkovac, Božena Glavakova, Vincente Ombuena i Franjo Petrušanec, Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić" te Dubrovački festivalski orkestar.

In memoriam maestro Loris Voltolini

In memoriam maestro Loris Voltolini

Foto: Treći program Hrvatskoga radija / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!