08:26 / 01.04.2021.

Autor: Gorana Hegediš

Ovoga četvrtka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas u najsjevernije naselje Hrvatske, u mjesto Žabnik gdje se nalazi posljednji plovni mlin na rijeci Muri.

Kombinaciju soula, gospela i bluesa donosi američki pjevač Mighty Sam McClain. Izbor pjesama s albuma "Give It Up to Love", autorski je odabrao Tomislav Goluban za emisiju Po vašem izboru od 16:05.

U Religijskom forumu od 18:05 u ozračju najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa govorimo o različitim tradicijama proslave Uskrsa i što on u izazovnim vremenima znači za vjernike. Židovski su vjernici proslavili blagdan slobode Pesah te se pripremaju za obilježavanje sjećanja na žrtve holokausta.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Mirjane Mrkela Mlin nasred rijeke.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske, Hrvatima izvan domovine, možete slušati od 20:15.

Četvrtkom na Prvom programu Hrvatskog radija

Četvrtkom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Religijski forum / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

U emisiji U drugom filmu od 10 sati družimo se uz legendarne filmske glazbene klasike koji nikad ne izlaze iz mode. Simon & Garfunkel iz filma Diplomac, Doručak kod Tiffanyja, Ponoćni kauboj, Twin Peaks, glazba iz filma Leon profesionalac i mnogi drugi naslovi...

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Ivan Repušić ponovno staje na čelo Simfonijskog orkestra HRT-a na novom koncertu iz ciklusa Kanconijer. Pridružit će im se mezzosopranistica Sonja Runje i violinist Stanko Madić u izvedbi djela nadahnutih duhovnošću korizme i Velikog tjedna. Snimka je to koncerta bez publike u crkvi sv. Blaža u Zagrebu koju možete pratiti od 20 sati.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!