07:54 / 18.11.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ovoga četvrtka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Od 9:05 možete pratiti prijenos Kolone sjećanja iz Vukovara. Naši sugovornici u koloni sjećanja su branitelji, medicinsko osoblje ratne bolnice, članovi obitelji nestalih i stanovnici Vukovara i Škabrnje koji 18. studenoga odaju počast žrtvi Vukovara i Škabrnje.

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara na Memorijalnom će groblju od 12:30 za sve žrtve Domovinskog rata misu služiti pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško. Tijekom mise pjevat će vukovarski župni zborovi.

Od 15:30 možete slušati posebnu emisiju posvećenu tragediji Vukovara.

Vukovar

Vukovar

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Erica Claptona From the cradle iz 1994.

Od 17:30 pripremili smo posebnu emisiju posvećenu tragediji u Škabrnji.

Vukovar i Škabrnja sjećaju se danas svojih stradanja i žrtava od prije 30 godina, koja su postala i dio nacionalne kolektivne svijesti sjećanja. Kako se vjerske zajednice, osobito većinske Crkve, uključuju u tu kolonu sjećanja i čine li dovoljno u iskoraku dijaloga i pomirenja otkrivamo u Religijskom forumu od 18:05. U emisiji otkrivamo i pobjednika ovogodišnjeg Malog svjetionika koji je prošlog vikenda održan u Zagrebu, a donosimo i dio atmosfere s međureligijskog susreta u Islamskom centru u Zagrebu održanom u povodu posjeta saudijskog ministra za islamska pitanja Hrvatskoj i islamskoj zajednici u našoj zemlji.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Senke Dodig Kako je nastala tužna vrba.

Hrvatima izvan domovineZajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske, Hrvatima izvan domovine, možete slušati od 20:15. U emisiji ćemo doznati kako danas žive Vukovarci, što ih čini sretnim a što ih rastužuje. Kako vide budućnost svoga grada? Čut ćemo i one koji su došli sudjelovati u obrani grada i koji danas sudjeluju u koloni sjećanja te iseljenike koji su pomagali kad je bilo najteže i koji mu se vraćaju.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati možete slušati Tribinu Trećeg programa na temu 30 godina pada Vukovara: Značenje, simbolika i kultura sjećanja. O vukovarskom simbolici, značenju i kulturi sjećanja u večerašnjoj će emisiji raspravljati Ana Holjevac Tuković, Ines Sabotič i Domagoj Knežević. Voditelj Tribine je Jakov Blagojević.

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Foto: Tribina Trećeg programa / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!