08:34 / 15.04.2021.

Autor: Gorana Hegediš

Ovoga četvrtka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Centar za integraciju stranaca u Sisku je mjesto u koje stranci mogu doći po pomoć i gdje će tu pomoć dobiti, jer će Centar sustavno raditi na međunarodnoj zaštiti i pravnoj pomoći svim strancima, u suradnji sa svim državnim tijelima. U RH ovo je prvi ovakav model cjelovite podrške strancima na jednom mjestu. Centar za strance pružati će konstantnu pomoć kroz pravne, psihosocijalne i ostale usluge. O tome u emisiji Isti i različiti od 9:30.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas na pčelarsku farmu podno Okićem.

Četvrtkom na Prvom programu Hrvatskog radija

Četvrtkom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Put pod noge / HR1

Počela je tri godine nakon operacije Barbarossa i u njoj je Crvena armija slomila kralježnicu Wehrmachtu. O kojoj je operaciji riječ? Poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10.

Buddy Guy je višestruki osvajač Grammy nagrade, gitarist i pjevač kojeg u današnjoj emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušamo s albuma Damn Right I've Got The Blues.

U Religijskom forumu od 18:05 poslušajte: u Koprivnici, u Spomen-području Danica održana je komemoracija povodom 80 godina od uspostave logora Danice. O značaju ''Ekumenske povelje - Smjernica za sve veću suradnju među Crkvama u Europi'', povodom 20. obljetnice, govori tajnik Vijeća HBK-a za ekumenizam i dijalog, dr. Jure Zečević. O kršćanskoj vjeri u uskrsnuće tijela, o vjeri u besmrtnost duše starih Grka, u reinkarnaciju hindusa i budista te shvaćanju na Zapadu, razgovaramo s ravnateljem centra ''Hrvatski Areopag'' za međureligijski dijalog Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, dr. fra Josipom Blaževićem.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Sunčane Škrinjarić Zeleni mjesec.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske, Hrvatima izvan domovine, možete slušati od 20:15. Hrvati Bosne i Hercegovine donirali milijun i pol kuna za obnovu OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji. Vrijedna donacija gradišćanskih Hrvata pod nazivom "Krov za Hrvatsku" ovih dana stiže na potresom pogođena područja Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije. Hrvatsko-češko društvo nedavno je organiziralo je online predavanje ''Petrinjske češke staze'' o češkim tragovima u Petrinji i istaknutim Petrinjcima češkog porijekla. Predstavljamo i novu dvojezičnu knjigu hrvatskog novinara i književnika iz Mađarske Josipa Mihovića pod nazivom "Mađar sam koliko i Hrvat". Profesorica književnosti Klara Dulić Ševčić iz Subotice nagrađena je hrvatskom Poveljom uspješnosti koja se dodjeljuje mladim književnim kritičarima.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 21 sat možete pratiti prijenos nogometne utakmice četvrtfinala Eurolige: Villareal – Dinamo.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati možete slušati izravni prijenos koncerta iz Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije iz Male dvorane sportova u Zagrebu. Na programu je monumentalna 8. simfonija Antona Brucknera pod dirigentskim vodstvom maestra Aleksandra Markovića.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!