07:35 / 02.12.2021.

Autor: HRT

Ovoga četvrtka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a, ovoga četvrtka, među ostalim preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Iskustvo prostora od 10:05 vodimo vas na obnovljeni Medvedgrad pretvoren u Centar za posjetitelje kojima će otkrivati priče o srednjovjekovnoj prošlosti Zagreba. Pozivamo vas i u galeriju Hrvatskog dizajnerskog društva na izložbu NOVI STANDARD - Studio za industrijsko oblikovanje i suvremeno stanovanje 1950-ih.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 govorimo o važnosti Misala kneza Novaka. Ovaj Misal iz 1368. godine jedna je od naših najljepših i najvrjednijih rukopisnih knjiga koja predstavlja najvišu razinu kaligrafskog, iluminatorskog i uopće knjiškog umijeća naših glagoljaša.

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas u Švedsku, na Sveučilište Lund, te doznajemo više o najstarijoj entomološkoj zbirci u nordijskim zemljama i životu u Švedskoj.

Ime joj je označavalo zemlju nastanjenu Slavenima. Na grbu joj je kuna, ali je to možda i lav. Nekad joj je sjedište bilo u Zagrebu, a za vrijeme vladanja Vladislava II. po prvi je puta istaknuta u kraljevskom naslovu. O kojoj je zemlji riječ? Poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10.

Osnovan 1972., kvartet ABBA nakon četiri puna desetljeća objavio je novi album Voyage i još jednom dokazao da njihova pop glazba nikada ne izlazi iz mode. Tim povodom današnja Glazba s potpisom od 14:05 donosi izbor pjesama iz prve etape njihove karijere, obilježene kombinacijom energičnog glam-popa i melodioznog soft-rocka.

Georgie On my Mind naslov je albuma koji je britanski pjevač, skladatelj i klavirist Georgie Fame uživo snimio u zagrebačkom BP Clubu, a danas ćete ga slušati u emisiji Po vašem izboru od 16:05.

Kršćansko svjedočenje osobito u predbožićnom blagdanskom vremenu na tragu pomoći najpotrebnijima, neke su od tema Religijskog foruma od 18:05. U emisiji predstavljamo humanitarnu akciju za pomoć osobama s posebnim potrebama, a govorimo i o zabrinjavajućem mortalitetu u pojedinim zajednicama koje su odraz i zdravstvene situacije u kojoj živimo.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Mladena Kopjara Luda šumska družba. Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske, Hrvatima izvan domovine, možete slušati od 20:15.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 18 sati možete slušati prijenos susreta rukometašica za Svjetsko prvenstvo Hrvatska - Brazil.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 19:30 možete pratiti prijenos koncerta Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije iz Velike dvorane Vatroslava Lisinskog. Na programu su djela Paula Dukasa: Polyeucte, uvertira Krešimira Seletkovića: Dystopia, koncert za orkestar i Camillea-Saint Saensa: Treća simfonija u c-molu, Orguljska, op. 78. Dirigent je Pascal Rophé.

Četvrtom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Četvrtom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!