Ovoga četvrtka preporučujemo

03.03.2022.

07:18

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45 podsjećamo kako nešto zabraniti, a usput komentiramo i djelokrug zabrane!

Kako izgleda projekt nove sljemenske žičare kojom se Zagrepčani i njihovi gosti voze proteklih tjedan dana? Što u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva nudi izložba Goga Golik – Naša borba za ljudska prava? Teme su to kojima se bavimo u emisiji Iskustvo prostora od 10:05.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

 Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:30 predstavljavamo instagramski profil Okruglica 79.

U Glazbi s potpisom od 14:05 pred nama je kolaž standarda iz bliže i dalje povijesti kantautorske i rock glazbe, rhythm & bluesa, soula, country-rocka i srodnih žanrova. Uz to, otkrivamo i manje poznate dragulje skrivene u brazdama starih i recentnih albuma. Thin Lizzy, Rick Nelson, Fleetwood Mac i Colin Blunstone neki su od glazbenika u novom izdanju emisije.

Galerija
Put pod noge, Foto: HRT/HRT
Glazba s potpisom, Foto: HRT/HRT

Johna Mayalla nazivaju "Kumom britanskog bluesa". U njegovom pratećem sastavu svirali su brojni vrhunski glazbenici koji su kasnije ostvarili uspješne solo karijere. Izbor pjesama s albuma Find A Way To Care, autorski je odabrao Tomislav Goluban za emisiju Po vašem izboru od 16:05.

Kršćani različitih crkava i crkvenih zajednica počinju hod prema blagdanu Uskrsa koji se naziva korizma. U tom vremenu suočeni s brojnim izazovima prije svega rata i izbjeglicama kojima treba pomoći te ugrozom svjetskog mira i zveckanja oružjem pozvani su još jače svjedočiti svoju vjeru u molitvi i pomoći najugroženijima. O tome govorimo u Religijskom forumu od 18:05.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Guščarko Mladena Kopjara.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske, Hrvatima izvan domovine, možete slušati od 20:15. Izdvajamo: Hrvati u svijetu ujedinjeni u osudi rata u Ukrajini: Učinio je to i Hrvatski svjetski kongres, a Hrvatski narodni sabor BiH potpuno podržava stajalište EU i pridružuje se osuđivanju agresije i invazije Rusije na Ukrajinu. Lokalna vlast u Tivtu odlučila je iseliti hrvatsku zajednicu iz Doma kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi. Politički predstavnici Hrvata u Srbiji pripremaju se za opće izbore. Expo 2020 Dubai jedna je od najvećih kulturnih i poslovnih manifestacija na svijetu koja se upravo održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Glavna tema je Spajanje umova, kreiranje budućnosti, a uz 189 zemalja, i naša je dobila priliku predstaviti se na toj jedinstvenoj pozornici.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Normama se osigurava jednakost, a još je bolje ako ih se ne mora prevoditi iz jednog jezika u drugi! Temu za ovu epizodu emisije S mjerom od 9:40 pripremila je Gabrijela Jesih.

Od 20:45 možete pratiti prijenos rukometne utakmice Lige prvaka PPD Zagreb -Kiel.

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati možete slušati izravni prijenos koncerta Društva za promicanje orguljske glazbene umjetnosti Franjo Dugan St. iz Salona Očić. Izvođač je Filip Merčep, na marimi i malom bubnju. Na programu su djela Tomasza Golinskog, Anne Ignatowicz Glinske, Siegfrieda Finka, Johanna Sebastiana Bacha i Josepha Schwantnera.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!