07:37 / 17.03.2022.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ovoga četvrtka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Je li dediciran tim zapravo - decidiran tim s pravopisnom pogreškom? – doznajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U emisiji Iskustvo prostora od 10:05 predstavljamo monografiju Portreti arhitekata, Iz zapisa Andrije Mutnjakovića autorice Borke Bobovec. Pozivamo vas i na 4. Festival svjetlosti koji do utorka traje u Zagrebu. 

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana. 

U emisiji Put pod noge od 12:30 predstavit ćemo osobu koja se krije iza instagramskog profila Okruglica79 na kojem se objavljuju fotografije hrane.

U Glazbi s potpisom od 14:05 pred nama je kolaž standarda iz bliže i dalje povijesti kantautorske i rock glazbe, rhythm & bluesa, soula, country-rocka i srodnih žanrova. Uz to, otkrivamo i manje poznate dragulje skrivene u brazdama starih i recentnih albuma. Američki rock kantautor Bob Seger, funk sastav War i soul diva Etta James samo su dio programa u novom izdanju emisije.

Delta Moon je južnjački swamp, rock, blues sastav iz Atlante, američka država Georgia. Osnovala su ga dva gitarista, Mark Johnson i nažalost pokojni Tom Gray koji su zaslužni za originalan zvuka banda. U emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušat ćemo ih s njihovog osmog studijskog albuma Cabbagetown.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U Religijskom forumu od 18:05 ugostit ćemo Anu Raffai - predsjednicu Udruge RAND koja se bavi promicanjem nenasilja i koja je uključena u mnoge mirovne inicijative. Među ovim posljednjim je apel vjernika za mir u Ukrajini.

U emisiji govorimo i o blagdanu Purimu koji se prema židovskome kalendaru slavi danas.

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Senke Dodig: Cvijeće istine.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske "Hrvatima izvan domovine" možete slušati od 20:15.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 20 sati do ponoći u emisiji Povratak u budućnost Robert Mareković i njegov pogled na glazbu 1950-ih, 1960-ih i, kao što slogan emisije kaže, malo 1970-ih. Ono što je dodatni začin termina, jest stalna rubrika posvećena najvoljenijem licu popularne kulture, neokrunjenom glazbenom kralju, Elvisu Presleyju.


Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3) 

Na Trećem programu od 19:30 u izravnom prijenosu iz velike dvorane Vatroslava Lisinskoga slušamo koncert Zbora i Simfonijskog orkestar HRT-a iz ciklusa Kanconijer.

Pod ravnanjem ugledne norveške dirigentice Grete Pedersen, ansambli HRT-a izvest će veličanstveno djelo iz opusa Wolfganga Amadeusa Mozarta, Veliku misu u c-molu, KV 427, a pridružuju im se solisti: Ivana Lazar, Marija Kuhar Šoša, Emanuel Tomljenović i Matija Meić.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!