07:54 / 30.12.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ovoga četvrtka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Iskustvo prostora od 10:05 s kritičarem arhitekture Marojem Mrduljašom analiziramo arhitektonsku scenu u godini na izmaku. Otkrivamo zašto arhitektonskim događajem godine smatra pandemiju koronavirusa i njezin utjecaj na naše živote, analiziramo tijek procesa obnove nakon potresa, prisjećamo se našeg nastupa na najvećoj svjetskoj arhitektonskoj smotri - Venecijanskom bijenalu ali i važnih domaćih događanja kao što su Dani Orisa i Zagrebački salon arhitekture i urbanizma.  

Iskustvo prostora

Iskustvo prostora

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana. 

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 govorimo o europskim enciklopedistima i leksikografima koji su u svojim djelima opisali hrvatsku glagoljicu.

Minijature za radoznale

Minijature za radoznale

Foto: HRT / HRT

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas u Utvrdu Zrinski u Čakovcu.

Bile su najveća tajna stare Grčke i ostale su tajna do danas.Pouzdano znamo da su se održavale svake godine, da su bile posvećene boginji Demetri te da se u njima koristilo piće od ječma i neka vrsta narkotika. O samom rituału u svetištu ne znamo puno. O kakvim je to svetkovinama riječ? Poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10. 

Put pod noge

Put pod noge

Foto: HRT / HRT

Roomful Of Blues je američki sastav koji izvodi kombinaciju swinga, rocka, boogie-woogija, soula i bluesa. Pjesme s njihovog božićnog albuma Roomful Of Christmas za emisiju Po vašem izboru od 16:05 autorski su odabir Tomislava Golubana.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Po vašem izboru / HR1

Izazovi vezani uz pandemiju koronavirusa te u Hrvatskoj suočavanje s posljedicama potresa na Banovini teme su koje su obilježile i život društva pa i živote vjernika i vjerskih zajednica u Hrvatskoj u godini na izmaku. O tome više u Religijskom forumu od 18:05.

Religijski forum

Religijski forum

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Mrazova nevjesta - Nade Mihaljević.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine možete slušati od 20:15.

Uz ostalo poslušajte: Predsjednik Matice Hrvatske Miro Gavran s predstavnicima Hrvatske samouprave u Pečuhu dogovarao suradnju na novim projektima u kulturi. Najavljujemo Zimsku školu folklora Hrvatske matice iseljenika u Koprivnici. O čemu govori izložba Merika postavljena u Muzeju Grada Rijeke? U zadnjem satu emisije poslušajte radijsku adaptaciju televizijskog dokumentarnog filma Domovina u svijetu, posvećenog 70. obljetnici Hrvatske matice iseljenika.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosimo ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem od 20 sati tema nove Tribine Trećeg programa koja se emitira iz studija Bajsić na Prisavlju je 50 godina od sloma Hrvatskog proljeća. Gosti su Ivan Zvonimir Čičak, Tomislav Anić i Wollfy Krašić. Moderator je Jakov Blagojević.


Tribina Trećeg programa

Tribina Trećeg programa

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!