07:21 / 18.02.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HR

Ovoga četvrtka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Emisiju Hrvatski radio za Banovinu možete pratiti od 9:05.

Od 10:05 do 12 sati pratite program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:30 odlazimo u Orahovicu, u gradić bogate povijesti i brojnih legendi.

Prva je kriza počela 1905. godine uplovljavanjem njemačkog putničkog broda u jednu marokansku luku. Druga je kriza počela kada je šest godina nakon prve njemačka uputila topovnjaču Panther u marokanske vode. O kojim je to krizama riječ? Poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10.

Hans Theessink je nizozemski blueser, multiinstrumentalist, skladatelj i pjevač. U emisiji Po vašem izboru od 16:05 iz njegove bogate diskografije slušamo izbor pjesama s albuma "Bridges", koje je autorski odabrao Tomislav Goluban.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U Religijskom forumu od 18:05 poslušajte kako se kršćani pripremaju za najveći kršćanski blagdan - Uskrs, tko su potencijalni kandidati za novog patrijarha Srpske pravoslavne Crkve te važnost molitve u vjerničkom kršćanskom životu.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Harisa Tankovića Crteži na zidu.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske - Hrvatima izvan domovine možete pratiti od 20:15.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

U emisiji Homo sapiens od 12:35 gost je član splitske grupe TBF koji je kao solo umjetnik Alejuandro Buendija dovršio trećisamostalni album "Škrinja", a kritičari su ga već proglasili "najboljim domaćim albumom u korona sezoni "- Saša Antić.

Kombinirane prijenose rukometne utakmice Lige prvaka Alborg – PPD Zagreb možete pratiti od 18:45 te nogometne utakmice šesnaestine finala Eurolige Krasnodar – Dinamo od 18:55.

Četvrtkom na Drugom programu Hrvatskog radija

Četvrtkom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Homo sapiens / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija i na Trećem programu Hrvatske televizije od 20 sati iz Laube u Zagrebu možete pratiti izravni prijenos koncerta Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije. Na programu su djela Rudolfa Matza, Camillea Saint-Saënsa i Georgesa Bizeta, a dirigent je Massimo Quarta.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Više podataka o radijskim i televizijskim emisijama potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!