Ovoga četvrtka preporučujemo

06:59 / 13.01.2022.

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Iskustvo prostora od 10:05 analiziramo našu dizajnerski scenu u 2021. godini.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi, u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Irski glazbenik Van Morrison i pjesme s kompilacijskog albuma The Best Of, čine današnji autorski odabir Tomislava Golubana u emisiji Po vašem izboru od 16:05.

Aktualno u 17 informativna je emisija koja donosi izvješća o najnovijim događajima u zemlji i svijetu te reporterska javljanja. Sastavni dio emisije čine i podaci o vremenu te izvješća o stanju u prometu.

U emisiji Govorimo hrvatski od 19:45, u mjesečnom pregledu vaših pisama - veznik na početku rečenice, novi slučajevi "Č", dinamovci i hajdukovci!

U terminu Priče za velike i male od 19:50 premijerno emitirano priču Tralalalalaluša Jelene Ucović.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske, Hrvatima izvan domovine, možete pratiti od 20:15. Uz ostalo, donosimo: U povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske prisjećamo se sudbonosnih vremena za hrvatsku samostalnost. Njemačka je uz Vatikan odigrala ključnu ulogu u tom procesu te je među prvima uspostavila i diplomatske odnose s Hrvatskom. Kakvu su ulogu u tome vremenu odigrali hrvatski iseljenici i hrvatski mediji izvan Republike Hrvatske?

Dvojica hrvatskih branitelja, umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Werner Ilić i kapetan britanske vojske Martin Cruickshank obilježit će 30. obljetnicu priznanja Republike Hrvatske plovidbom preko Atlantika.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Obilježavajući 180. obljetnicu Matice Hrvatske novo vodstvo najavljuje izradu Nacrta o hrvatskome jeziku i otvaranje i jačanje matičinih podružnica diljem svijeta. Posjetili smo tvornicu Borovo i doznali kako se danas obnavlja i posluje najpoznatiji proizvođač obuće u Hrvatskoj, koji se svojim brendovima dokazao i na međunarodnome tržištu.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

U emisiji S mjerom koja slijedi u 9:40 saznajemo jesu li nam feferoni u teglici na kojoj piše "ljuti“ preblagi ili nas peku već i oni deklarirani kao "blagi“. Evo službene mjerne skale za ljutinu papričica!

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Koncert četvrtkom od 20 sati odlazimo u Berlin s novogodišnjim koncertom Akademije za ranu glazbu i Komornog zbora RIAS, koji je održan u dvorani Filharmonije. Pod ravnanjem engleskog dirigenta Justina Doylea, ansambli su se okupili u novogodišnjoj proslavi genija Georga Friedricha Haendela, izvodeći njegova velika uglazbljenja psalama Nisi Dominus i Dixit Dominus, djela iz ranog stvaralačkog perioda, nastala u Italiji 1707. godine.

Koncert četvrtkom

Koncert četvrtkom

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!