Ovoga četvrtka preporučujemo

20.01.2022.

06:53

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Pjesme s albuma Bicycle američkog kantautora Livingstona Taylora današnji su autorski odabir Tomislava Golubana u emisiji Po vašem izboru od 16:05.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Po vašem izboru / HR1

Kad će se tko ili što poljepšati, a kad proljepšati? Doznajte u emisiji Govorimo hrvatski od 19:45.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 objavljujemo priču braće Grimm Snjeguljica.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske, Hrvatima izvan domovine, možete pratiti od 20:15. Uz ostalo, donosimo: Može li Vladina mjera "Biram Hrvatsku" potaknuti razmišljanja iseljenih Hrvata o povratku u domovinu? Što država još treba učiniti kako bi spriječila odljev naših građana u inozemstvo? U Berlinu otvorena izložba u povodu 30 godina hrvatske neovisnosti – Pogled kroz novinsku fotografiju u veleposlanstvu RH u SR Njemačkoj. U Koprivnici je, u sklopu Zimske škole folklora, predstavljena knjiga Narodni plesni običaji gradišćanskih Hrvata. Riječ je o knjizi koja je nastala na temelju višegodišnjih istraživanja našega poznatog koreografa i etnologa Ivana Ivančana, knjiga koju je za života Ivančan planirao napisati, a njegovu su želju ispunili upravo gradišćanski Hrvati.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

U kina je stigao novi film Paula Thomasa Andersona koji donosi svoju estetiku u naslovu Licorace Pizza. Emisiju U drugom filmu od 10 sati posvećujemo glazbi iz njegovih dosadašnjih filmova i donosimo njegovu životnu priču. Najavljujemo nove kinonaslove i ispunjavamo filmsko glazbene želje.

Jeste li se ikad zapitali što je točno mjerila Erin Brockovich u popularnom filmu iz 2000. godine? Temu za ovu epizodu u emisiji S mjerom od 16:40 pripremila je Edita Fogl

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Radioatelje od 18 sati poslušajte radiofonsku igru Nema života na Marsu Une Vizek. Protagonisti su dvoje četrdesetogodišnjaka, dugogodišnjih kolega u zajedničkom uredu. Znakovito nazvani On(an) i Ona(na), oni žive u dva usporedna svijeta: unutrašnjem u kojem neprekidno žude jedno za drugim i vanjskom u kojem imaju bračne i roditeljske obveze. Simbol raspolovljenosti njihovih misli i osjećaja uredska je "klamerica" koja neprestano nestaje i nepredvidivo se pojavljuje uvijek ih iznova "spajajući".

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!