Ovoga četvrtka preporučujemo na radiju

08:00 / 19.05.2022.

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45 komentiramo vaša pisma: znatiželja i koincidencija, a na početku rubalj, rublja i rublje!

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.  

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas u zagrebački zoološki vrt, gdje smo upoznali veterinarku koja spašava divlje životinje kako bi ih pustila u prirodu, timariteljicu koja je diplomirala psihologiju i doktorirala primatologiju na Oxfordu, te veterinara koji nastoji liječiti životinje tako da prožive što manji stres.

Dana 25. prosinca 1991. godine sa zgrade Senata u Kremlju po posljednji je put spuštena crvena zastava Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika. Istog je dana Mihail Sergejevič Gorbačov dao ostavku na dužnost predsjednika te zemlje koja je nakon 74 godine postojanja prestala postojati. Kakav je svijet nastao u Europi nakon raspada Sovjetskog Saveza poslušajte u emisiji Povijest četvrtkom od 13:10.

Češko-američka suradnja dvoje glazbenika rezultirala je objavljivanjem albuma "The Blues Keeps You Alive". Pjesme koje su snimili Juwana Jenkins i Charlie Slavik čine autorski odabir Tomislava Golubana u emisiji Po vašem izboru od 16:05.

U svijetu prepunom različitih izazova od onih pandemijskih do ekonomskih, socijalnih i sigurnosnih psihosocijalna pomoć izuzetno je potrebna. Kako pružiti konkretnu i stručnu socijalnu pomoć u Religijskom forumu od 18:05 donosimo na primjeru iz Pule. "Ruka podrške" naziv je projekta adventističke crkve Pula u kojoj su okupljeni stručnjaci iz različitih područja života, a projekt vodi pastor Mišo Havran

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Ane Đokić Pongrašić Dan kada je Gogo Grozni krenuo u školu.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske, Hrvatima izvan domovine, možete slušati od 20:15. Uz ostalo donosimo: Hrvatska matica iseljenika i Festival povijesti Kliofest predstavili knjigu Demografska i društvena održivost Hrvata u Vojvodini: aktualni trendovi, izazovi i perspektive. Matica hrvatska organizirala tribinu sučeljavanja na temu Položaj Hrvata u BiH. Izabrano je novo vodstvo Hrvatskog svjetskog kongresa. Zajednica Hrvata istočne Hercegovine predstavila je u Zagrebu knjigu Vere Slobođe "Djevojke na žrtveniku".

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20 sati do ponoći u emisiji Povratak u budućnost Robert Mareković donosi pogled na glazbu 50-ih, 60-ih i malo 70-ih. Ono što je dodatni začin jest stalna rubrika posvećena najvoljenijem licu popularne kulture, neokrunjenom glazbenom kralju, Elvisu Presleyju

Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati možete slušati izravni prijenos 7. koncerta Društva za promicanje orguljske glazbene umjetnosti "Franjo Dugan, st." iz salona Očić. Izvođači su "Le Trio" u sastavu: Marija Lešaja, sopran, Eda Rimanić, flauta, Iva Ljubičić Lukić, klavir.

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!