Ovoga četvrtka preporučujemo na radiju

28.07.2022.

07:52

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kad je Zagreb Sakrep, a kad Split postaje Zblid? Podsjećamo na oprez pri ozvučivanju i obezvučivanju. O tome poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana. 

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 bit će riječi o slonovskom matrijarhatu.

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas u Iran, zemlju gostoljubivih domaćina i raskošne arhitekture.

Za vrijeme ljetne sheme emitiranja u Povijesti četvrtkom od 13:10 prisjetit ćemo se sugovornika koji više nisu s nama. S uglednim novinarom i publicistom Krstom Cviićem idemo u 1989., godinu kada je pala željezna zavjesa.

Povijest četvrtkom

Povijest četvrtkom

Foto: HRT / HRT

Felix Slim je vrhunski blues glazbenik iz Španjolske kojeg danas slušamo s albuma "Midtown Blues". Za emisiju Po vašem izboru od 16:05 autorski je odabrao Tomislav Goluban.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo četvrti dio djela Kate Chopin: Lijepa Zoraida, Tragedija u doba starog režima. Ovo djelo izlaže tragičnu sudbinu mlade robinje koju gospodarica namjerava udati za slugu kojega ona smatra dostojnim, a brani joj ljubav s lijepim robom Mezorom. Smještena u Louisianu šezdesetih godina devetnaestog stoljeća ova duboko uznemirujuća priča o otetoj kćerkici i lutki koja ju zamjenjuje u Zoraidinu nepovratno uništenom životu dopire do naše današnjice u tekstu i zvuku koji govori o tome da - crni životi znače.

Male forme

Male forme

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Marijane Mrvoš: Balonom na more.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Emisija Hrvatima izvan domovine posvećena je aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se od 20:15 do ponoći na Prvom programu Hrvatskoga radija i Glasu Hrvatske.

Hrvatima izvan domovine podcast

Hrvatima izvan domovine podcast

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu prijenos nogometnih utakmica drugog pretkola Konferencijske lige Djurgarden – Rijeka možete pratiti od 19 sati, a Osijek – Kizilžar od 20:30.

Od 22:30 u emisiji Povratak u budućnost poslušajte Roberta Marekovića i njegov pogled na glazbu 50-ih, 60-ih i - kao što slogan emisije kaže - malo 70-ih. Ono što je dodatni začin termina, jest stalna rubrika posvećena najvoljenijem licu popularne kulture, neokrunjenom glazbenom kralju, Elvisu Presleyju.

Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu od 20 sati možete slušati reprizu Tribine Trećeg programa na temu Kultura otkazivanja. Sugovornici su bili Matija Štahan, Boris Havel i Dražen Lalić.

Tribina Trećeg programa

Tribina Trećeg programa

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!