Ovoga četvrtka preporučujemo na radiju

11.08.2022.

08:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45 u ljetnom brzinskom nizu danas znatiželja i koincidencija, a na početku rubalj, rublja i rublje!

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana. 

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 doznajemo na kojem drvetu raste čokolade i zašto ne bi bilo čokolade bez komaraca.

Minijature za radoznale

Minijature za radoznale

Foto: HRT / HRT

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas na otok Korčulu, u Velu Luku gdje se već dugi niz godina klapska pjesma, izvorni veloluški plesovi i viteški ples – ples od boja njeguju kroz Folklorno društvo Kumpanija. Bili smo gosti na njihovom ljetnom nastupu i sami se uvjerili u ljubav u koju gaje prema svom mjestu i njegovoj tradiciji.

Put pod noge

Put pod noge

Foto: HRT / HRT

Za vrijeme ljetne sheme emitiranja u Povijesti četvrtkom od 13:10 prisjetit ćemo se sugovornika koji više nisu s nama. S vojnim i obavještajnim analitičarem Franom Višnarom idemo na ratište na kojemu su Irak i Iran skoro osam godina vodili ogorčeni rat.

Povijest četvrtkom

Povijest četvrtkom

Foto: HRT / HRT

Keb' Mo' je jedan od najvažnijih predstavnika suvremenog bluesa. U današnjoj emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušamo izbor pjesama s njegovog Grammyjem nagrađenog albuma "Slow Down".

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Višnje Biti: Hrapačuša. Priča je to o ukusnoj torti koja potječe s Dola na Braču i svaka dolska obitelj ima svoj "tajni" recept. Hrapačuša je dobila ime po kamenu jer izgledom podsjeća na istoimeni kamen.

Male forme

Male forme

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo njemačku narodnu priču Začarani kraljević.

Emisija Hrvatima izvan domovine posvećena je aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se od 20:15 do ponoći na Prvom programu Hrvatskoga radija i Glasu Hrvatske.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 20 sati u emisiji Povratak u budućnost poslušajte Roberta Marekovića i njegov pogled na glazbu 50-ih, 60-ih i - kao što slogan emisije kaže - malo 70-ih. Ono što je dodatni začin termina, jest stalna rubrika posvećena najvoljenijem licu popularne kulture, neokrunjenom glazbenom kralju, Elvisu Presleyju. 

Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu u Kozmopolisu od 16:03 esej doktorice znanosti Lane Molvarec što ćemo ga poslušati u ovotjednoj emisiji usmjerit će se na suvremene hrvatske romane u kojima se fenomen urbanoga povezuje sa Splitom.

Kozmopolis final

Kozmopolis final

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!