Ovoga četvrtka preporučujemo na radiju

22.09.2022.

06:14

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Majke i očevi ženske djece podsjećamo da pripaze da im ne pomiješaju - nominativ i akuzativ! O tome doznajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

Zbog čega je potrebno pravodobno dijagnosticirati demenciju? Kako komunicirati s oboljelima? Zašto je važno osnažiti obitelj koja se brine o dementnoj osobi? Poslušajte u emisiji Treća dob - mudrost življenja od 9:05.

Treća dob - mudrost življenja

Treća dob - mudrost življenja

Foto: HRT / HRT

U emisiji Šesto čulo od 9:30 poslušajte razgovor s parasportašima - članovima para tae kwon do kluba Kukkiwon Zagreb Tihanom Preksavec i Leonom Božom Škravan. Uz njih o tome koliko je sport važan u životu osoba s intelektualnim i tjelesnim poteškoćama govori nam predsjednik para tae kwon do saveza Kristijan Škravan.

Šesto čulo

Šesto čulo

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana. 

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 govorimo o tunerima. promatračnicama s ljestvama, podizane zbog jedne od najznačajnijih aktivnosti kvarnerskih ribara, tunolova.

Minijature za radoznale

Minijature za radoznale

Foto: HRT / HRT

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas u Geo info centar u Voćinu u podnožju planine Papuk.

Put pod noge

Put pod noge

Foto: HRT / HRT

U Brazilu će se 2. listopada održati predsjednički izbori. Glavni kandidati na tim izborima su Lula da Silva, žrtva vojne hunte koja je 21 godinu vladala Brazilom i Jair Bolsonaro, vatreni pobornik te vojne diktature. Zašto je vojna diktatura tako odredila noviju povijest Brazila poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10.

Povijest četvrtkom

Povijest četvrtkom

Foto: HRT / HRT

U emisiji S domaće pop i rock scene od 14:05 bit će riječi o izdavačkoj kući za mlade El Records koju su pokrenuli i vode je upravo mladi glazbenici, entuzijasti kojima je želja stvoriti platformu pomoću koje će privlačiti mlade glazbenike i kreativce, između 15 i 25 godina. Bendovi Slanci i Jabadera dio su El Records priče koju, uz njihovu glazbu, predstavljamo uz Tomislava Šnidarića mentora ove mlade ekipe i začetnika priče i Saru Klikić članicu sastava Jabadera koja je i dio El Recordsu ekipe.

S domaće pop i rock scene

S domaće pop i rock scene

Foto: HRT / HRT

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam – informativno mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote. Svaki dan "Dnevni ritam" donosi "Temu dana", razgovore i analize s najrelevantnijim sugovornicima i akterima ključnih događaja, a za naše vjerne slušatelje tu je i "Glas javnosti"!

Dnevni ritam

Dnevni ritam

Foto: HRT / HRT

Zašto Bog dopušta zlo u svijetu? Ako je Bog ljubav i dobrota zbog čega Auschwitz, Vukovar, Srebrenica i mnoga druga mjesta patnje i stradanja? Zbog čega od neizlječivih bolesti umiru i djeca? Na ovo vječito pitanje odgovore će ovog vikenda tražiti baptistički vjernici i njihovi gosti u Čakovcu na evangelizacijskom seminaru kojeg predstavlja pastor dr. Damir Pintarić. U Religijskom forumu od 18:05 predstavljamo i ovogodišnje međunarodno natjecanje učara Kur'ana ovog vikenda u Zagrebu. Otkrivamo i kako židovski vjernici dočekuju Roš Hašana ili novu 5783. godinu po židovskom kalendaru.

Religijski forum

Religijski forum

Foto: HRT / HRT

U emisiji Klasika i oko nje od 18:30 sve skladbe izvodi Barbara Munjas uz studijski ansambl. 

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo premijeru priče Vedrana - Đurđice Stuhlreiter.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Emisija Hrvatima izvan domovine posvećena je aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Emitira se od 20:15 do ponoći na Prvom programu Hrvatskoga radija i Glasu Hrvatske.

Hrvatima izvan domovine

Hrvatima izvan domovine

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 20:45 možete pratiti prijenose nogometne utakmice Lige nacija Hrvatska - Danska i rukometne utakmice Lige prvaka Mageburg - PPD Zagreb.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U tradicionalnom godišnjem koncertu kojim se obilježava godišnjica rođenja Johna Coltranea, Klasična hrvatska četvorka +2 će 24. rujna s početkom u 19 sati nastupiti u Dvorištu Božičević Etnografskog muzeja u Splitu. Saša Nestorović, Hrvoje Galler, Saša Borovec, Šimun Matišić, Goran Milić i Davor Križić izvodit će glazbu s albuma "Ole Coltrane". O koncertu će na Trećem programu Hrvatskoga radija od 19 sati u emisiji CRO JAZZ u telefonskim razgovorima govoriti organizator Silvio Braica i vođa sastava Saša Nestorović.

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!