Ovoga četvrtka preporučujemo na radiju

09.06.2022.

08:03

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Mogu li se za različite robe tražiti različiti novci ili su to ipak sve samo - roba i novac? O tome poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

Prošli tjedan dodijeljene su nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata u različitim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2021. godini, kao i nagrada za životno djelo. Laureate i njihove autore predstavljamo u emisiji Iskustvo prostora od 10:05. 

Iskustvo prostora

Iskustvo prostora

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas u Jordan.

Put pod noge

Put pod noge

Foto: HRT / HRT

Sastav Little Feat, soul pjevačica Naomi Shelton i irski veteran Van Morrison samo su neki od izvođača iz kolaža nove Glazbe s potpisom od 14:05. Osim toga, saznat ćemo kako zvuči sisački trio koji je nastao iz članova nekadašnjeg hrvatskog surf-rock satava The Bambi Molesters.

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

Jedan je vladar, sultan, imao nadimak Munja. Drugi vladar, kralj, nadimka nije imao, ali se nadao carskoj tituli. Kako bi tu titulu dobio, odlučio je vojsku sultana zvanog Munja izbaciti iz središta Balkanskog poluotoka. Kako je ta namjera završila poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10.

Povijest četvrtkom

Povijest četvrtkom

Foto: HRT / HRT

Mátyás Pribojszki je mađarski svirač usne harmonike, skladatelj, pjevač i vođa vlastitog sastava. Izbor pjesama s albuma "My Stories" za emisiju Po vašem izboru od 16:05 autorski je odabrao Tomislav Goluban.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

Pitanja i rasprave oko prekida trudnoće još jednom je pokazalo kako i o tom pitanju postoje sasvim oprečna mišljenja. U Religijskom forumu od 18:05 donosimo mišljenja pojedinih vjerskih zajednica i različitih kršćanskih crkava i zajednica. Dok je za neke novi život iznad svega kod drugih ili prevladava mišljenje da treba prihvatiti okolnosti ili da život osobe počinje rođenjem.

Religijski forum

Religijski forum

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Nade Mihoković-Kumrić: Pas crvenih očiju.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

U emisiji Hrvatima izvan domovine na Prvom programu Hrvatskoga radija i Glasu Hrvatske od 20:15 minuta uz ostalo najavljujemo:

"Hrvati izvan RH – izazovi suživota" naziv je okruglog stola koji se protekli vikend održao u Baranji, u mjestu Topolje.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je u ponedjeljak u Iloku prve ugovore o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije za 2022.

U Bad Homburgu u blizini Frankfurta u petak su dodijeljene Večernjakove domovnice pod visokim pokroviteljstvom ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana i Hrvatske matice iseljenika.

Hrvatima izvan domovine

Hrvatima izvan domovine

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 20 sati u emisiji Povratak u budućnost Robert Mareković donosi pogled na glazbu 50-ih, 60-ih i malo 70-ih. Ono što je dodatni začin jest stalna rubrika posvećena najvoljenijem licu popularne kulture, neokrunjenom glazbenom kralju, Elvisu Presleyju.

Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 20 sati možete pratiti izravni prijenos 8. zaključnog koncerta Društva za promicanje orguljske glazbene umjetnosti Franjo Dugan, st. iz Salona Očić pod naslovom "Frotolla Ritrovata". Nastupa ansambl za ranu glazbu "Minstrel" koji će uz ostalo izvesti djela Bartolomea Tromboncinoa, Marca Care i Pietra Paola Borronoa.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!