Ovoga četvrtka preporučujemo na radiju

02.02.2023.

07:28

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Zašto onaj tko sliči ne liči? Zašto soboslikarica nije ličilica? Tko liči krečom? O tome poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

U emisiji Treća dob - mudrost življenja od 9:05 doznajemo kako možemo pomoći volonterima u nastojanju da očuvaju prirodu, zbog čega je svakome od nas itekako potreban društveni život, te kako se zaštititi u ove hladne dane.  

U emisiji o arhitekturi i dizajnu Iskustvo prostora od 10:05 doznajemo zašto i za što je hrvatski dizajnerski kolektiv Numen/For Use ponovno nagrađen na izložbi hrvatskog dizajna u kategoriji industrijskog odnosno produkt dizajna i što umjetnik Krešimir Zimonić kaže o svom dosadašnjem radu.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Iskustvo prostora

Iskustvo prostora

Foto: HRT / HRT

U Povijesti četvrtkom od 13:10 bit će riječi o događajima koji su doveli do novog križarskog pohoda.

U emisiji S domaće pop i rock scene od14:05 slušat ćemo album Kocka je okrugla grupe ST!LLNESS.

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam – informativno-mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote. Svaki dan "Dnevni ritam" donosi "Temu dana", razgovore i analize s najrelevantnijim sugovornicima i akterima ključnih događaja, a za naše vjerne slušatelje tu je i "Glas javnosti"! 

Dobitnici ovogodišnje nagrade "Branko Lovrec" za promicanje vrijednosti vjerskih sloboda su riječki nadbiskup Mate Uzinić i predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak. U emisiji Religijski forum od 18:05 donosimo djelić atmosfere s dodjele nagrada te doprinos predstavnika vjerskih zajednica radu te udruge. Govorimo i o još jednom priznanju memorijalnom centru Yad Vashemu koja je dodijeljena uz dan sjećanja na žrtve holokausta u Osijeku.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Željka Horvat-Vukelja Tajna dobrog zvuka.  

Religijski forum

Religijski forum

Foto: HRT / HRT

Emisija Hrvatima izvan domovine posvećena je aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se od 20.15 do ponoći izravno – istovremeno na Prvom programu i Glasu Hrvatske. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20 sati do ponoći u emisiji Povratak u budućnost Robert Mareković donosi njegov pogled na glazbu 50-ih, 60-ih i - kao što slogan emisije kaže - malo 70-ih. Ono što je dodatni začin termina, jest stalna rubrika posvećena najvoljenijem licu popularne kulture, neokrunjenom glazbenom kralju, Elvisu Presleyju

Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati možete slušati Tribinu Trećeg programa koju emitiramo iz Knjižnice i čitaonice Bogdan Ogrizović u Zagrebu. Tema je Svijet nakon invazije na Ukrajinu. Sugovornici su Miro Kovač, Mirko Bilandžić i Boris Graljuk. Voditelj tribine je Jakov Blagojević.  

Tribina Trećeg programa

Tribina Trećeg programa

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!